(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

vierkant schaaltje in rood en oranje

2014

Vierkant schaaltje in rood en oranje. Op verzoek kan ik in het glas een naam, initialen ed graveren

Beschermengeltje,Engeltje in blauw

2018

Beschermengeltje, Engeltje, gemaakt van fused glas, ter decoratie in de decembermaand. Er is de mogelijkheid dat ik op de achterzijde iets grafeer, datum, naam, jaartal. 2019.

GABA molecule collier pareltjes

2020

Gaba molecules relaxen. Zilveren collier met witte pareltjes.
Gamma-aminoboterzuur (meestal afgekort tot GABA) is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter.
In zuivere toestand is het een wit kristallijn poeder, dat goed oplosbaar is in water. 
GABA heeft een belangrijke functie in de hersenen en relaxt. Zilveren molecule hangertje (925) met witte pareltjes.
Het draad-collier heeft pareltjes en een zilver sluitinkje.
Het heeft n lengte van 49 cm. Ik wens je alle goeds met deze GABA voor 2020 Prijs is incl. verzendkosten en originele verpakking.  

Pate de Verre Glas schaal Blue White schalensetje

2020

Glastechniek Pate de Verre. Klein schalensetje in wit en blauw.   Hoe ik Pate de Verre maak, kan je ook nalezen op mijn blogpost.  Dit is te vinden via mijn links, maar ook:  https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/

Suiker in mintgroen schalenset

2013

Schalenset van 2 schaaltjes, van glas gemaakt in de pâte de Verre techniek. in mintgroen...Het lijkt net suiker........ Prijs is inclusief verzendkosten....... Hoe ik pate de verre maak, leest U op mijn blog op wordpress....madebymirjamblog.

Tsjecho-Slowakije

2011

Ik heb deze speld een aantal jaren geleden gemaakt. Ik heb goede herinneringen aan deze landen. Het is gemaakt van dik omgesmolten zilver. Vandaar dat je soms de bultjes en putjes nog ziet.  De hoofdstad Praag is een rood Robijntje. De speld is 16 cm lang en draagbaar op n trui of een ander grof materiaal.

Groningen Broche

2012

Er gaat niets boven Groningen, Toch? Deze broche is gemaakt van zilver en later gezwart.Het is een pinbroche. De hoofdstad Groningen is weergegeven in een ruwe Amethist. Ik heb de Amethist zelf gehakt in een steengroeve in Tsjechie. Supergaaf werk was dat, en mijn tuin ligt nog steeds vol met allerlei ruwe stenen.

2 Glasschilderijtjes Boszicht

2020

2 Glasschilderijtjes met surrealistisch landschapje.  Mooi in haar eenvoud...... En versterkend in 2-voud.........  Ze zijn staand neer te zetten, maar ook op te hangen. Handgemaakt en uniek.  Inclusief verzendkosten.  

Amoebe 20 Glashanger

2019

Ik heb een stukje op mijn EXTO-blog geschreven over de Amoebes. Daar zie je ook nog andere vormen. Amoebe hanger van Gefused Glas Biologie Wetenschap Een cellige Biology Juweeltje.
Amoeba (spreek uit als 'ameuba', uit het Grieks: zonder vorm) is een geslacht van eencellig organismen die bestaat uit protoplasma met één of meerdere kernen. Het endoplasma (binnenste laagje) is troebel en korrelig terwijl het ectoplasma (buitenste laagje) meestal helder is. Het organisme behoort tot de wortelpotigen en varieert afhankelijk van de soort tussen de 30 en 800 µm. Het eencellige organisme kan vrij leven of als parasiet in bijvoorbeeld de mens.De Entamoeba histolytica kan de voor mensen gevaarlijke amoebedysenterie veroorzaken. Het organisme voedt zich dan voornamelijk met bacteriën in de darmen. De naam Amoeba komt van het Griekse amoibe, wat verandering betekent en heeft betrekking op de steeds veranderende vorm van het organisme door het uitsteken van schijnvoetjes. Met behulp van deze schijnvoetjes, pseudopodia, beweegt de amoebe zich voort en voedt zich. Hij sluit voedselpartikels in met zijn schijnvoetjes. Zo wordt een voedselvacuole gevormd. Deze versmelt vervolgens met een lysosoom waardoor het partikeltje verteerd wordt. De vorm lijkt steeds te veranderen doordat schijnvoetjes uitgestoken en weer ingetrokken worden. En dat maakt amoebes zo grappig om te zien. Dit is Amoebe1
De hanger is 5 x 6 cm

Op mijn weblog: zie mijn links, heb ik ook over amoebes geschreven.
Omdat  bij dit Amoebe 20 het middelste gedeelte van opaak glas is, kan ik op de achterzijde een datum of naam graveren.

Blauwe schalensetje Vorstbloemen

2018

Blauwe schalenset van glas.  Vorstbloemen. De set bestaat uit 2 kleine schaaltjes.

Bones 1

2016

Klein schaaltje  in grijs met gewrichtstekening Prijs is incl verzendkosten 

Bones 2

2016

Bones 2 schaaltje in grijs. Brandschildering Fused glas Prijs is incl verzendkosten

Bones 3

2016

Bones 3 Gebrandschilderd en gefused schaaltje in grijs Prijs is inclusief verzendkosten

Digestive Tract 1 schaaltje

2016

Het spijsverteringskanaal verwerkt in een klein schaaltje.  Gebrandschilderd en gefused glas.  Prijs is incl. verzendkosten

Digestive Tract 2 schaaltje

2016

Het spijsverteringskanaal in een schaaltje van glas.  Gebrandschilderd en gefused glas. Prijs is Incl verzendkosten 

Kanten brains 2 schaaltjes

2021

2 Kleine glasschaaltje, in gedeeltelijk Glas fusing en brandschildering techniek. Het kanten effect wordt bereikt door de Pate de Verre techniek. Door het brandschilderen is het "hersen"- effect verkregen.    Prijs is incl verzendkosten 

Lace Brains in Ice

2016

Klein schaaltje, gemaakt in 3 verschillende technieken.  Door het brandschilderen op blauw zijn de "hersen"vormen geschilderd. Het schaaltje is gefused en daarna is de rand opgewerkt middels de Pate de Verre techniek, wat een suiker of ij-achtige uitstraling heeft. Prijs is incl verzendkosten

Microbes in glas 3

2016

Microbes in glas. Wordt opgestuurd incl. verzendkosten.  Zie mijn weblog en links naar uitleg  

Pate de Verre oranje glas schaaltje

2016

Schaaltje in de Pate de Verre glas techniek.  Het lijkt suiker, maar is echt stevig.  Buitenkant is oranje, binnenzijde is wit/ietwat oranje, met blauwe rand De prijs is incl verzendkosten....

Vis van glas

2019

Visje van glas , op een sokkeltje van steen, ( gevonden langs ons Noordzee strand)

Vogelnestje schaaltje

2015

Schaaltje in de Pate de Verre techniek in de omlijsting van een vogelnestjes

Amoebe 1 hanger Gefused Glas

2019

Ik heb een stukje op mijn EXTO-blog geschreven over mijn Amoebes. Ook zie je hier wat andere vormen Amoebes. Amoebe hanger van Gefused Glas Biologie Wetenschap Een cellige Biology Juweeltje. Amoeba (spreek uit als 'ameuba', uit het Grieks: zonder vorm) is een geslacht van eencellig organismen die bestaat uit protoplasma met één of meerdere kernen. Het endoplasma (binnenste laagje) is troebel en korrelig terwijl het ectoplasma (buitenste laagje) meestal helder is. Het organisme behoort tot de wortelpotigen en varieert afhankelijk van de soort tussen de 30 en 800 µm. Het eencellige organisme kan vrij leven of als parasiet in bijvoorbeeld de mens. 
De Entamoeba histolytica kan de voor mensen gevaarlijke amoebedysenterie veroorzaken. 
Het organisme voedt zich dan voornamelijk met bacteriën in de darmen. De naam Amoeba komt van het Griekse amoibe, wat verandering betekent en heeft betrekking op de steeds veranderende vorm van het organisme door het uitsteken van schijnvoetjes. Met behulp van deze schijnvoetjes, pseudopodia, beweegt de amoebe zich voort en voedt zich. Hij sluit voedselpartikels in met zijn schijnvoetjes. Zo wordt een voedselvacuole gevormd. Deze versmelt vervolgens met een lysosoom waardoor het partikeltje verteerd wordt. De vorm lijkt steeds te veranderen doordat schijnvoetjes uitgestoken en weer ingetrokken worden.
En dat maakt amoebes zo grappig om te zien. De hanger is 5,5 x5 cm Dis Amoebe 1. Ik heb meerder amoebes gemaakt, zie mijn links voor mijn weblog. Maar er staat ook een overzichtsfoto op de log van EXTO.

Kruisje no 5 Blank glas met bloemen

2019

Dit blanke kruisje no 5 met bloemen ingesloten is 14 cm X 8 cm.
Het kruisje is Uniek. er is er maar 1 van. Alles wordt gestookt in de glasoven. Ambachts-werk. Op de achterzijde kan ik het kruisje graveren, met een datum, jaartal, naam, ......laat het me even weten, het is gratis en nauwelijks werk voor mij. Al mijn items worden verpakt in een handgemaakt zakje of doosje. 
Moge dit kruisje U beschermen in 2015............ Op de EXTO-blog ziet U meer kruisjes. Laat me weten of U geïnteresseerd bent in welk nummer kruisje. Ieder kruisje is anders. Er is er geen een hetzelfde. (Dat kan ook niet. Alles wordt gestookt in de glasoven. Ambachts-werk.) De afmetingen variëren tussen de 8 cm en 14 cm.

Schaal Zand en Strand

2018

Handgemaakte schaal van glas Zand en Strand Storm en Regen Zee en Wind Lachen en Leven

Vierkante schaal in blauw-groen

2017

Vierkante schaal in blauw en groen. Op de achterzijde kan ik op verzoek, namen of, initialen graveren.

Microbes in Glas2

2016

Microbes in Glas   Eventueel kan ik er een datum of initialen in branden. Zie mijn links voor mijn weblog. Wordt opgestuurd incl verzendkosten.  

Hart van Glas ornament, Twee hartjes....samen een verbintenis

2013

Hartjes van glas........ ornament in blauw. Twee hartjes......samen 1 verbintenis! De twee hartjes hangen aan een satijnen lint.......ongeveeer 95 cm hoog.  

Beschuit met muisjes van glas

2019

Deze kleine beschuitjes van glas zijn leuke herinneringen voor later. Ik heb 1 roze beschuitje met muisjes en 1 blauw beschuitje met muisjes. De roze beschuit is iets kleiner dan de blauwe, is dan ook handwerk. De prijs is voor 1 beschuitje.  Op verzoek te graveren met datum of naam.   

goud bronzen lava steen zilveren oorbellen

2019

Goud, bronzen lava steen zilveren oorbel... Laten we proosten....... 
Lavasteen oorbellen in goud en bruin.
Geometrische driehoek oorbellen van zilver 925.
Lange bungelende exclusieve oorbellen. Ik heb deze mooie lava steen oorbellen gemaakt van zilver met aparte bruin en goudkleurige  driehoeks lava steentjes. 
Deze geometrische lava steentjes vroegen om een uitdaging en een exclusieve behandeling. prijs is inclusief verzendkosten en originele verpakking
Het resultaat is A-symmetrisch en ik vind het erg mooie en aparte uitstraling geven.
Wie durft in goud en bruin? Als je een druppeltje parfum op de lavasteen doet....aroma-therapie oorbellen De zilveren franse hoek oorbellen zijn 15mm 
De geometrische lavasteentjes zijn 25 mm. Gewicht voor 1 oorbel: 4 gram. Licht om te dragen.
De hoogte totaal van de oorbellen: 55 mm of 5.5 cm Prijs is inclusief verzendkosten......

Groen Stengel Schaaltje

2019

Groen stengel schaaltje glas ring juwelenschaaltje sieraden schaaltje-kaarsenstandaard snackschaaltje gefused glas met een gouden randje Ik heb deze schaaltjes ontworpen en gemaakt van fused glas, in eigen atelier in Leiden. Handgemaakt, dus niet perfect.
De lagen glas worden gesmolten in mijn glasoven op een temperatuur van ongeveer 800 graden gedurende 18 uur. Bij de 2e stook vorm ik de glazen plaat om in een vorm. Deze schaaltjes zijn perfect op uw nachtkastje voor oorbellen, ringen, kettingen en losse spulletjes.
Maar dit kleine schaaltje kan ook worden gebruikt voor thee licht kaarsen, snacks of snoepjes.   Uw schaaltje meet ongeveer 13 X 13 cm.  
Gewicht 162 gram. 
Het komt zorgvuldig verpakt in papier en noppenfolie om ervoor te zorgen dat het veilig aankomt.
Het past nog net door de brievenbus, daardoor is, ondanks het gewicht, de prijs nog laag. 
 

Spikkies Pate de Verre Schalenset van 2

2021

Pate de Verre kunst glas schaaltjes in wit met glasfusing details, Fused glas schaal, kunstwerkje Dutch Design Nederland. De schaaltjes zijn gemaakt middels de glastechniek: Pate de Verre. 
Het lijkt net suiker, deze witte schaaltjes. 
Lijkt zeer bros, maar is best stevig. 
Het is niet echt een gebruiksvoorwerp. meer decoratief bedoeld.
Een prachtig kunstwerkje voor elke tafel.  Hoe Pate de Verre gemaakt wordt, kan je lezen op mijn blogpost: ( zie ook mijn links)
https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/
....Maar je kan ook zoeken in mijn links....
https://wordpress.com/block-editor/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8437 Hoogte van de schaaltjes zit tussen de 4 en 5 cm
Diameter is 13 cm De prijs is voor 2 schaaltjes incl verzendkosten...
 

Lava ster zilver oorbel in zwart wit

2018

Ik heb deze mooie lava steen oorbellen gemaakt van zilver met een witte sterretjes lava steen, gecombineerd met een zwart lava steentje.  Het resultaat is gedurfd en apart.
En een sfeermaker met Kerstmis.
Zilveren Lavasteen sterretjes in zwart en wit 925 zilveren oorbellen-
Lange bungelende exclusieve oorbellen.
Wie durft in zwart en wit? Deze lava steentjes zijn perfect om uw aromatische olien of uw favoriete parfum te absorberen. Lava steentjes zijn diffuus en daarom fijn voor urenlange aromatherapie. De zilveren franse hoek oorbellen zijn 25mm 
De sterretjes lavasteentjes zijn ook 25 mm. Gewicht voor 2 oorbellen: 8 gram ( 4 gram per oorbel)
De hoogte totaal van de oorbellen: 60 mm of 6 cm prijs is inclusief verzendkosten en ik maak altijd wat leuks van de verpakking....

Nederland schaal

2018

Schaal van blauw glas.  Met Nederlandse "stempel". Uniek handgemaakt

pate de verre schalenset van 3

2021

3 mooie pate de verre glas schalensetje in zeegroen en blauw.  Hoe ik Pate de Verre maak, kan je ook nalezen op mijn blogpost.  Dit is te vinden via mijn links, maar ook:  https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/

Robijn Glas en zilver hanger

2020

Een klein robijntje met blauw en rood Glas op een zilveren hanger. Het mooie robijntje zit in een mooi zetkastje. Het glas is gevat in zilveren pins. Mooi statement hanger van zilver met gefused glas in mooie blauw rode kleurtjes Het sieraad wordt verpakt in een mooi handgemaakt sieradenzakje of boxje. Mooi om te krijgen en om te geven. 
De prijs is inclusief verzendkosten. Gewicht 17 gram
De hanger is 4 x 8,5 cm ( met hangverbinding erbij 9,5 cm lang)  Kijk ook eens bij mijn links en EXTO-blog

Twee 3-hoekjes in rood glas schaal

2018

Twee 3-hoekjes in rood glas schaaltje. Fused glas kunst schaaltje Juwelenschaaltje, kaarsenhouder, snackschaaltje van gefused glas.
Twee driehoekjes in Rood schaaltje van gefused glas. Ik heb deze schaaltjes ontworpen en gemaakt van fused glas, in eigen atelier in Leiden. Handgemaakt, dus niet perfect.
De lagen glas worden gesmolten in mijn glasoven op een temperatuur van ongeveer 800 graden gedurende 18 uur. Bij de 2e stook vorm ik de glazen plaat om in een vorm. Deze schaaltjes zijn perfect op uw nachtkastje voor oorbellen, ringen, kettingen en losse spulletjes.
Maar dit kleine schaaltje kan ook worden gebruikt voor thee licht kaarsen, snacks of snoepjes.   Uw schotel meet ongeveer 12 X 12 cm.  
Gewicht 137 gram. 
Het komt zorgvuldig verpakt in papier en noppenfolie om ervoor te zorgen dat het veilig aankomt.

Vier Handen Op Een Buik Hanger

2021

Vier handen op een buik hanger, uitgevoerd in glas en zilver.  Een mooi symbolisch cadeau voor zwangere vrouw Lengte van de hanger 6 cm Breedte van de hanger 3 cm Gewicht 15 gram Het cadeau komt naar U toe in een handgemaakt giftzakje en doosje De prijs is inclusief verzendkosten

hartjes schaaltje

2017

Klein schaaltje van blauw glas, met de afbeelding van een hart erin gebrandschilderd. Handgemaakt, gefused en tot schaaltjwe gevormd 11 x 11 cm hoog 2,5 cm Prijs is incl. verzendkosten

Puntvaas Koraalduivel in glas

2022

Puntvaas koraalduivel in glas. Deze koraalduivel/vis is niet giftig,............. Decoratief object. Handgemaakt en gestookt. 

puntvaas Nachtbloem

2022

Puntvaas in glass, uniek en handgestookt. .

Puntvaas Pijlstaart in Glas

2022

Puntvaas  Pijlstaart. Kleurvol object met vele ronde uitsteekstels. Handgemaakt en gestookt in eigen glasoven.

puntvaas van glas in confetti

2022

Punt vaas van glas in confetti kleuren. De rand van de vaas golft en dat is niet goed te zien op de foto.  Mooi, decoratief, handgestookt en handgemaakt.

Adrenaline Molecule oorbellen

2021

Adrenaline molecule oorbellen, Epinephrine chemisch sieraad, hormoon en neurotransmitter, zwart Nerdy gift voor hem en haar, wetenschap, biologie Adrenaline is een hormoon en neurotransmitter. 
Adrenaline kan in grote hoeveelheden door het lichaam zwieren, wanneer we stress ervaren.
Ook bij kou, hitte, honger, dorst, en pijn, bij fysieke inspanning, kan de Adrenaline-productie verhoogd zijn.
Adrenaline is schadelijk als het in grote hoeveelheden langdurig door het lichaam raast.  De Adrenaline molecule oorbellen  zijn 5 cm lang. 
En zijn superlicht in gewicht, Geen oor-stress bij 1 gram of minder.
De Molecules zijn handgemaakt en ontworpen door mij middels het 3D proces. 
Handgemaakt, dus niet perfect.  Ik wens je alle goeds met deze veilige stoot adrenaline en deze molecule oorbellen voor 2021 en de rest van je leven. De oorbellen wordt verpakt in een mooi handgemaakt zakje.  En de prijs is inclusief de verzendkosten. 

Endorfine molecule collier, het pain killer hormone sieraad

2021

Endorfine molecule ketting, neurotransmitter sieraad met pijnstiller killer hanger, opiaten, psychologie, micro-biologie liefde orgasme, opwinding, pijn.
Endorfine is een neurotransmitter met pijnstillende eigenschappen.
Endorfines worden geproduceerd door de hypofyse (hypothalamus bij gewervelden) tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, pittig eten, liefde en een orgasme. 
Ze lijken op opiaten in hun vermogen om pijnstilling te veroorzaken evenals een gevoel van welbevinden en geluk. Het Endorfine molecule is groot en ik vond hem het mooist in een V-vorm.
Endorfine molecule is 3 inch breed of 8 cm. 
Hoogte van het molecule is 6.2 inch of 16 cm. 
Het collier valt mooi asymmetrisch in V-vorm om de hals met 45 cm of 18 inch. Hoe ik de molecules maak? Ik heb er een blogpost over geschreven in Corona-tijd op Wordpress: Ook vertel ik er over in de blog op Exto. 
https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640
Oxytocin is een groot molecule, dus veel uitzoekwerk en aangevuld naar eigen artistiek inzicht. 
De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. 
Het is een eigen ontwerp.  Het sieraad komt naar je toe in een handgemaakte verpakking.... Gewoon omdat hergebruik/milieu hoog in mijn vaandel staat, voor zover het mogelijk is.  

Koffie Molecule oorbellen

2021

Koffie molecule oorbellen, Caffeine Molecule sieraad, cappuccino, coffee cafe verslaafd, molecular juweeltje in zwart en goud bruine oorbel. Hou je van de geur van koffie?
Hou je van koffie, cappuccino, coffee? Lengte van de oorbellen; 5 cm
Gewicht van de oorbel is minder dan 1 gram, dus geen oor-stress. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp.
Een mooie symbolische gift. Op verzoek is het molecule meermalen uit te voeren.

Oxytocin Molecule collier, knuffelhormoon liefdes sieraad

2021

Oxytocine molecule ketting, knuffelhormoon sieraad, hormoon en neurotransmitter collier, psychologie, micro-biologie borstvoeding, baby, plezier, liefde.
Het Oxytocine hormoon is een neurotransmitter en heeft een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine aangemaakt. Omdat oxytocine ook een belangrijke rol speelt bij de hechting van opvoeder en kind, wordt het ook wel het knuffelhormoon genoemd. 
Waar oxytocine binnen de eigen groep de binding versterkt, kan het richting andere groepen agressief gedrag in de hand werken, vooral als deze groepen als bedreigend worden ervaren. Oxytocine wordt geproduceerd in de hypothalamus. Het wordt vervolgens getransporteerd naar en opgeslagen in Herringlichaampjes bij axon-uiteinden in de neurohypofyse en kan hier worden afgegeven. Oxytocine heeft een aantal functies, waaronder contractie van glad spierweefsel (bijvoorbeeld de baarmoeder), en het regelen van de toeschietreflex bij borstvoeding.  Oxytocin molecule is 5.5 inch breed of 14 cm. 
Hoogte van het molecule is 2.8 inch of 8 cm. 
Het collier valt mooi om de hals met 51 cm of 20 inch. Hoe ik de molecules maak? Ik heb er een blog over geschreven op EXtTO. Oxytocin is een groot molecule, dus veel uitzoekwerk en aangevuld naar eigen artistiek inzicht. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp. Nu heb ik ook een stof-patroon van dit molecule ontworpen, je kunt ze vinden en bestellen op https://www.motiflow.com/ .....en zoek bij ontwerpers naar madebymirjam, en je vindt al mijn molecule-ontwerpen.  Het sieraad komt naar je toe in een handgemaakte verpakking.  

Rode wijn molecule oorbellen

2021

Rode wijn molecule oorbellen, laten we proosten op 2021, molecule sieraad in zwart en rood, psychologie, biologie, vriendschap wetenschap DNA Het rode wijn molecule heeft n mooie vorm, wat zeker naar meer smaakt.
De lengte van deze oorbellen is 5 cm. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp.
En proost....
Hello 2021....2022.....Laten we toasten! Een mooie symbolische gift. Naar U gestuurd in een handgemaakte, kunstzinnige verpakking.  Op verzoek is het molecule meermalen uit te voeren.. Nu heb ik ook een stof-patroon van dit molecule ontworpen, je kunt ze vinden en bestellen op https://www.motiflow.com/ .....en zoek bij ontwerpers naar madebymirjam, en je vindt al mijn molecule-ontwerpen.  ..

Serotonine kort collier

2021

Dit DNA sieraad, Serotonine is een modern symbool van geluk.
Serotonine molecules hebben interacties met receptoren in ons brein voor gevoelens van geluk en blijheid..Het molecuul heeft ook een elegante vorm. Serotonine is een heel belangrijk stofje in onze hersenen. Het is een neurotransmitter. Deze heeft grote invloed op onze stemmingen, seksueel gedrag, pijntransmissie, slaapgedrag en ons eetgedrag. Serotonine wordt gemaakt uit eiwitten, die in onze voeding voorkomt en worden dan afgebroken tot aminozuren. Een belangrijk aminozuur is tryptofaan. Hieruit wordt 5 http gemaakt en dat wordt in de lever en hersenen omgezet tot serotonine. Ik ga het niet ingewikkelder maken, maar ik weet wel hoeveel ellende het teweegbrengt wanneer je een tekort aan serotonine hebt.
Depressie, somberheid, zijn geen fijne zaken. Dit Serotonine collier is handgemaakt door mij middels het 3D proces met biologisch afbreekbaar filament. ( een soort hergebruikt product)  
De voorkant is zilvergrijs ietwat glimmend, de achterkant is mat 
Handgemaakt, dus niet perfect. 
Het collier is 49 cm lang. Ik wens je alle geluk met deze serotonine ketting Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje en doosje, zodat het een echt cadeau is om uit te pakken.. Nu heb ik ook een stof-patroon van dit molecule ontworpen, je kunt ze vinden en bestellen op https://www.motiflow.com/ .....en zoek bij ontwerpers naar madebymirjam, en je vindt al mijn molecule-ontwerpen. 

Whiskey molecule oorbellen

2021

Whisky molecule oorbellen, de smaak van Whisky, amphipathic molecules met aroma van guaiacol, gestookt op eiken, biology, drank, alcohol, barkeepers gift of voor een Scotch Whiskey liefhebber of een cocktailmaker.  Whisky is gedistilleerd uit 70% alcohol uit de basis van 3 ingredienten: graan gist en water. 
De smaak van Whisky komt hoofdzakelijk door de Amphipatic molecules, zoals het aroma van Quaiacol. Verder is van belang hoe het graan gedroogd is, of het op eiken vaten is gestookt. De lengte van de Whiskey oorbellen is 5 cm. 
Ze zijn erg licht om te dragen, nauwelijks 1 gram, dus geen oorstress.  De Whiskey Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp.
En proost....Hello 2021....2022.....Laten we toasten! Een mooie symbolische gift voor een Whiskey liefhebber of een cocktailmaker of een Scotch Whiskey liefhebber.
Al mijn juweeltjes worden verpakt in een handgemaakt zakje of doosje. Op verzoek is de Whiskey molecule meermalen uit te voeren.  

Witte Wijn molecule oorbellen

2021

Witte wijn molecule oorbellen, laten we toasten op 2021, vriendschaps-sieraad, zwart-witte oorbellen Gothic, biologie, psychologie, wetenschap.  Het witte wijn molecule heeft n mooie vorm, wat zeker naar meer smaakt.
Laten we toasten op 2021..... Lengte van de oorbellen is ongeveer 5 cm.
Ze geven geen oor-stress, want ze wegen minder dan 1 gram.
De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. 
Ook witte wijn in zwarte oorbellen voor de Gothic. ( was vroeger hippie, snap t helemaal)   Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje.
Een Mooi cadeau voor een speciale vriendschap. Op verzoek is het molecule meermalen uit te voeren....
 

Wodka Molecule oorbellen

2021

Wodka Molecule oorbellen, Moleculair Alcohol Chemie wetenschap sieraad, Biologie, Psychologie, Russisch recept, Barkeepers gift. 
"When life gives you lemons, add Vodka".  Moscow Mule recept
- 45 ml Wodka
- 120 ml Gemberbier
- 1/2 theelepel Angostura bitter, maar kan je ook weg laten.
- 1/2 Limoen
- ijs
De Gemberbier, Wodka limoen en ijs maken het zo lekker........  Ik maakte de moleculen op de 3D printer, het is een eigen ontwerp.
De oorbellen zijn rond de 5 cm lang. 
En ze wegen fijn licht, dus geen oor-stress. Ik maak er altijd een handgemaakt zakje bij. 
En dit recept zet ik ook op een handmade kaartje er bij. 
 

Birdies Tiffany

2020

Vogeltje, gemaakt van glas, in de Tiffany techniek.  Zie verder mijn links en blog, voor overig werk.......   

Hartschaaltje met tentakels

2020

Handgemaakt fused glas schaaltje Hart blauw glas Juwelenschaaltje sieraden schaaltje-thee kaarsenhouder-Wetenschap kaarsenstandaard-snackschaaltje gefused glas
Juwelenschaaltje, kaarsenhouder, snackschaaltje van gefused blauw glas. 
Op verzoek gepersonaliseerd met een naam of datum.  Ik heb deze schaaltjes ontworpen en gemaakt van fused glas, in eigen atelier in Leiden. Handgemaakt, dus niet perfect.
De lagen glas worden gesmolten in mijn glasoven op een temperatuur van ongeveer 800 graden gedurende 18 uur. Bij de 2e stook vorm ik de glazen plaat om in een vorm. Deze schaaltjes zijn perfect op uw nachtkastje voor oorbellen, ringen, kettingen en losse spulletjes.
Maar dit kleine schaaltje kan ook worden gebruikt voor thee licht kaarsen, snacks of snoepjes.   Hartschaaltje met tentakels  10 cm x 10 cm 
Hoogte 2,5 cm. Gewicht 60 gram Het komt zorgvuldig verpakt in papier en noppenfolie om ervoor te zorgen dat het veilig aankomt. Met de verpakking kom ik net niet onder de  250 gram, dus iets duurdere qua verzendkosten.
Het past misschien nog wel net door de brievenbus, daardoor is, ondanks het gewicht, de prijs nog laag. 
 

Laboratoriumglas vaas object

2020

Mooi teer object, gemaakt van laboratoriumglas, bloedbuisjes. En zo gestookt, dat er toch nog n bloem of iets in kan, Daarbij blijft het aanzicht mooi, van welke kant je het object ook bekijkt. , Mooi aandenken of cadeau voor wie afstudeert in de medische richting.  

Onderscheiding Medaille Gedenk-object, Hartje voor Covid, Kerstbal ornament voor 2021

2020

Zoek je nog een mooie onderscheiding voor die ene bikkel die zich zo met heel haar of zijn hart heeft ingezet in de Coronatijd?  Ik heb een mooie onderscheiding ontworpen en uitgevoerd. Ze is op te spelden als medaille , maar ook te gebruiken als decoratie in de kerstboom. Een Rode Kerstbal ornament voor 2020 - 2021 om deze rare Corona-virus-tijd te herdenken, Collectors item uit de Liefdes brieven lijn, Hartje voor Covid, Dutch design, glow in the dark.
 
Hello 2021.....eindelijk kunnen we 2020 achter ons laten....wat een jaar......
Geïnspireerd door het Corona-virus heb ik deze Gedenk medaille ontworpen, ontwikkeld en uitgevoerd.  De onderscheiding of Kerstbal en cijfertjes zijn gemaakt van recycled bio-afbreekbaar filament. 
(De Glow in the Dark kerstbal schijnt in het donker, als ze overdag licht heeft gevangen, zie mijn links) . het object is is 9 cm groot.
Gewicht 6 gram  Je onderscheiding wordt verpakt in een handgemaakte verpakking. Ook leuk om op te sturen om iemand een hart onder de riem te steken....ooit gaat deze tijd voorbij.... Voor meerdere kerstballen / ornamenten....even contacten.....

Vogeltjes op n telefoondraad vierkante schaal

2020

Vogeltjes op een telefoondraad.  Deze vierkante schaal is uitgevoerd in een prachtige kleur blauw,. de vogeltjes zijn reflecterend.  Het is een zware schaal.van 1450 gram  Op verzoek in te graveren met naam of datum.  Prijs is inclusief verzendkosten.    

Bubble schaal van fused glas met zilver detail

2018

Met een speciale techniek is in deze schaal bubbels gestookt in het glas. Ik ben heel blij met het resultaat,  1 bubbel gaf in het randje een oneffen aanzien, wat ik niet mooi vond. Omdat ik ook de edelsmeedtechniek beheers, heb ik van zilver een mooi detail hiervoor gemaakt. En dat geeft net iets extra's en sjieks..    

Fragmentos schaal van glas

2018

Uit de scherven des levens serie, deze blanke schaal met rood en zwart. Mooi gestookt. Apart en blij mee...........

Groene roos schaal

2018

Schaal, gemaakt in glasfusing techniek. De groene tinten schitteren je tegemoet. Mooi gelukt, deze groene roos.

Paarse bloemenschaal

2018

Schaal van glas, in donkere paarse tinten, gemaakt met de glasfusing techniek. 

Groentje schaal van glas

2017

Groene grote schaal van Fused glas.  Er loopt n streepje door......  Gemaakt in glasfusing techniek.  Schaal is 32 cm rond en 5 cm hoog

Main d' ór schaal

2017

In de schaal zit een handafdruk van goudfolie verwerkt.Er is ook gewerkt met zilverdraad, koper en messing. Daarbij zijn er 12 zilveren balletjes verzonken in de schaal.

Paradijs (weg) schaal van glas

2015

2015.... Is er een tegenstroming gaande? 
Tijdgeest jaren 60 en nu!
In de jaren 60 is de Paradijsweg aangelegd in Ter-Aar. Kwekers en Bloemisten zetten hier aan deze weg hun bedrijfjes op. 
Inmiddels is de vergrijzing toegeslagen en is er geen erfopvolging. 
Op deze kleine stukjes grond is het niet erg rendabel kweken om een gezinsinkomen te genereren. 
En met de verkoop van deze kleine bedrijfjes wil het niet erg lukken in de tijdgeest van deze tijd.....met het bestemmingsplan van toen! Met deze schaal van glas heb ik het gebiedje zichtbaar gemaakt tussen Westkanaalweg en Paradijsweg in Ter Aar. Deze schaal deed mee met de groen Hart Kunstexpositie in Nieuwkoop 2015        

Nervous system Wand-Glas-Object

2014

Het glasobject is geinspireerd door de wetenschap van ons menselijk lichaam. Ons zenuwstelsel is een moeilijk te doorgronden gebied. Nervous System maakte ik in 2013