Bij de castingtechniek in glas wordt er gewerkt met een mal, die vaak maar eenmalig is te gebruiken. In een bepaalde periode was ik in mijn werk veel bezig met geloofszaken. Daaruit is een serie wijwatervaatjes ontstaan, welke ook is gemaakt met de casting-techniek.

uit 2011 tot 2012 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

masker

2012

Dit masker is mijn 1e werk in de casting techniek in glas. Ik heb er toen in de hele winter 2011/2012 aan gewerkt en ze is goed gelukt. Ik heb besloten om er niet aan te polijsten, omdat de matte huid nu van het glas zo mooi is. Ook rust het masker op zijn gietkanaal. Normaliter zou je dat gietkanaal eraf slijpen en voor een sta-constructie kiezen. Juist door veel feed-back van medekunstenaars ook dit zo gelaten. Het is goed zo........  Fotagraferen van blank glas is lastig: bij een witte achtergrond komt het glas niet goed tot zijn recht. 

Nefertite

2012

Nefertite is op dezelfde manier gemaakt als de wijwatervaatjes in de castingtechniek. Deze Griekse godin is een zwaar object en helemaal EEN met de houten standaard. 

Wijwatervaatje, moeder en kind.Glas.

2011

Bij de castingtechniek maak je eerst een mal van was.  Vervolgens maak je een kistje rond de mal en na enkele weken drogen, kan de was uit het kistje gestoomd worden. In deze ruimtes wordt het glas gesmolten op hoge temperaturen in een curve die rond 1 week duurt. Iedereen begrijpt dat er erg veel fout kan gaan. Daarom is het een klein wondertje dat deze zo goed gelukt is. Dit mooie wijwatervaatje van moeder en kind.      

Wijwatervaatje, Engeltje

2011

Een van de wijwatervaatjes is een engeltje. Bij de castingtechniek maak je een mal van was.  Vervolgens maak je een kistje rond de mal en na enkele weken drogen, kan de was uit het kistje gestoomd worden. In deze ruimtes wordt het glas gesmolten op hoge temperaturen in een curve die rond 1 week duurt. Iedereen begrijpt dat er erg veel fout kan gaan. Het engeltje heeft er zelf voor gezorgd dat ze zo goed gelukt is.    

engeltje2

2011

Deze engel is zonder wijwatervaatje. De casting techniek is een bewerkelijke techniek binnen de glaskunst. Eerst maak je een mal van was.  Vervolgens maak je een kistje rond  de mal en na enkele weken drogen, kan de was uit het kistje gestoomd worden. In deze ruimtes wordt het glas gesmolten op hoge temperaturen in een curve die rond 1 week duurt.