• Glas-oorbellen, een waar kunstwerkje aan je oor

  14 april 2022

  Glas-oorbellen. Ware kleine kunststukjes van glas aan je oor! Work in progress.... Altijd een feestje om weer nieuwe oorbellen van glas te maken. Het glas mag niet te zwaar zijn, dus moet er eerst een zo klein mogelijk, maar licht en mooi objectje gemaakt worden van glas. Kunstwerkjes. Daarbij streef ik er naar om de 2 objectjes zo veel mogelijk op elkaar te laten afstemmen. Hoe zwaarder het glas, hoe meer kans op oor-stress, wat minder prettig draagbaar is. Het resultaat is altijd mooi. Een glas-oorbel is altijd een uniek kunstwerkje aan je oor. 

  Er staan een paar oorbellen hier op EXTO in mijn webshop.

  Maar ook op Etsy, madebymirjam of www.madebymirjam.nl

   

  Lees meer >> | 1 keer bekeken

 • Ratjetoe Leiden

  15 maart 2022

  Vanaf vandaag staan er wat Waxinelichtjes, vaasjes en schaaltjes bij Ratjetoe in Leiden. 

  Superleuk natuurlijk. En het is echt een eer voor me dat ik daar een paar weekjes mijn kunst mag laten zien. Top.

   

  Lees meer >> | 2 keer bekeken

 • Waxine lichtjes, Vaasjes of een gewoon objectje

  18 februari 2022

  Mijn objectjes, die gebruikt kunnen worden als Vaasje of Waxine-lichtje, staan wat verspreid op de Exto-site. Ze staan bij de "gedenk-objecten", maar ook onder de "Vaas-objecten".

  Hoe ik ze gemaakt heb van glas, leg ik uit op mijn  blog: https://madebymirjam.nl

  De link kunt U hier ook op de Exto-site vinden. 

  Lees meer >> | 3 keer bekeken

 • Borrosillicaatglas vaasje of objectje

  17 februari 2022

  Van een batch onzuivere bloedbuisjes gemaakt, dit beeldschone objectje of vaasje.

  Heb er nu 2 gemaakt, een grotere en een kleinere. Ze staan als een huis en zijn heel stevig. Doch ze zien er heel rank en kwetsbaar uit. Er staat een mooi bloempje in te pronken. 

  Zie ook mijn site: https://madebymirjam.nl

  Lees meer >> | 3 keer bekeken

 • Beursjes maken in Coronatijd

  2 februari 2022

  Hello, ik heb een web-blog geschreven op madebymirjam.nl ( zie ook mijn links) over het maken van beursjes. Ik bied ze ook te koop aan.

  Het was voor mij een welkome afwisseling in Corona-tijd, waar ik veel plezier aan beleefde. 

   

  Lees meer >> | 5 keer bekeken

 • 2022

  4 januari 2022

  Alle goeds voor 2022

  Onvoorstelbaar hoe snel een jaar voorbij gaat. 

  Dit waren mijn kerstkaarten van afgelopen jaar. Het worden intussen collector items. 

  Maar weer een jaar de tijd om nieuwe te bedenken.

  Nogmaals alle goeds voor 2022.

  Lees meer >> | 8 keer bekeken

 • Van 3D naar stofontwerp

  9 augustus 2021

  Ik heb al eerder verteld dat ik in Corona-tijd een 3D printer kocht, zie mijn eerdere blogs….. Dat schepte allerlei nieuwe ontwerp mogelijkheden. Graag wilde ik van mijn 3D molecules een stof ontwerpen. Dus eerst heb ik de 3D molecules in flatlay gelegd. Maar wanneer je dat fotografeer krijg je kleurverschil in de hoekjes. Dat vond ik niet mooi. Ook de molecules geven nuanceverschil in de hoekjes, maar daar kon ik wel mee leven. Het allermooiste is natuurlijk als je supermooi kan tekenen, maar ja, je kan niet alle talenten hebben….

  De site:  https://www.remove.bg/ geeft de mogelijkheid om de achtergrond superwit te krijgen en werkt gelukkig zeer eenvoudig.

  Dit JPG-bestand kan je vervolgens downloaden op: https://www.motiflow.com/

  En bij deze site kun je je eigen ontwerp op stof, cadeaupapier of behangpapier laten laten afdrukken. Dat schept natuurlijk ook allerlei mogelijkheden voor mooie tekeningen en andere ontwerpen. Hoe leuk!…..Het klinkt allemaal eenvoudig, maar het had wat uitzoekwerk. Bij Motiflow moet je eerst geregistreerd worden en je ontwerpen moeten goedgekeurd worden.

  Mocht je ook een Serotonine Dopamine stofje willen? Of een rode wijn  molecule stofje? Google dan naar https://www.motiflow.com en zoek dan naar ontwerper madebymirjam ….. Mijn volgend ontwerp wordt een molecule van groter formaat, maar suggesties zijn welkom….

  Lees meer >> | 14 keer bekeken

 • Oxytocin molecule necklace, hug happy hormone jewelry

  8 juni 2021

  Oxytocine molecule ketting, knuffelhormoon sieraad, happy hormoon en neurotransmitter collier, psychologie, micro-biologie borstvoeding, baby, plezier.
  Het Oxytocine hormoon is een neurotransmitter en heeft een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine aangemaakt. Omdat oxytocine ook een belangrijke rol speelt bij de hechting van opvoeder en kind, wordt het ook wel het knuffelhormoon genoemd. 
  Waar oxytocine binnen de eigen groep de binding versterkt, kan het richting andere groepen agressief gedrag in de hand werken, vooral als deze groepen als bedreigend worden ervaren.

  Oxytocine wordt geproduceerd in de hypothalamus. Het wordt vervolgens getransporteerd naar en opgeslagen in Herringlichaampjes bij axon-uiteinden in de neurohypofyse en kan hier worden afgegeven. Oxytocine heeft een aantal functies, waaronder contractie van glad spierweefsel (bijvoorbeeld de baarmoeder), en het regelen van de toeschietreflex bij borstvoeding. 

  Oxytocin molecule is 5.5 inch breed of 14 cm. 
  Hoogte van het molecule is 2.8 inch of 8 cm. 
  Het collier valt mooi om de hals met 51 cm of 20 inch.

  Hoe ik de molecules maak? Ik heb er een blogpost over geschreven in Corona-tijd op Wordpress:
  https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8640
  Oxytocin...

  Lees meer >> | 16 keer bekeken

 • Dag Pasen...

  7 april 2021

  Ik heb een blogpost gemaakt hoe ik de Waxinelichtjes maak, Je vindt hem hier: https://wordpress.com/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8780

  Lees meer >> | 23 keer bekeken

 • molecule sieraden

  16 maart 2021

  Ik heb een aantal molecule sieraden ontworpen en gemaakt. Heb er zo'n schik in. Zie hierboven het rode wijn molecule en hieronder de witte wijn molecule oorbellen. Je vindt ze onder mijn molecule-lijn hier op EXTO.

  Geinig toch........ 

   

  Lees meer >> | 24 keer bekeken

 • Meer blogs >>