Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

vierkant schaaltje in rood en oranje

Vierkant schaaltje in rood en oranje. Op verzoek kan ik in het glas een naam, initialen ed graveren

€60,00

benzo molecule pinbroche

Dit molecule is een benzodiazipine.
rustig......relax.
Wees gelukkig.......
Heb geen stress.........
En dan heb je een hoop lol zonder pilletje met dit molecuul.
........plezier zonder een echte tranquilizer.......

Ik wens je alle goeds met dit molecuul.  De prijs is incl. verzendkosten.

€35,00

Beschermengeltje,Engeltje in blauw

Beschermengeltje, Engeltje, gemaakt van fused glas, ter decoratie in de decembermaand. Er is de mogelijkheid dat ik op de achterzijde iets grafeer, datum, naam, jaartal. 2014.

€15,00

Hollands wiegje van glas lange ketting

Dit collier is gemaakt van gefused glas in de vorm van een wiegje.
In het glas zie je een hollandse landschapvoorstelling.
In de ketting heb ik met oud-hollandse kralen gewerkt
In de hanger zit ook de sluiting.
Het maakproces was een groot experiment. Hou ik van.... Lengte van de ketting: 72 cm het is een lange ketting. Het wiegje is 8 x 6 cm.
Gewicht 83 gram

€40,00

Eyes in Black schaal

De een noemt het eicelletjes of kikkerdrilletjes. De ander noemt het oogjes.... Feit is, dat het een mooi diep zwart schaaltje is.......wat erg tot de verbeelding spreekt..

€65,00

GABA molecule collier pareltjes

Gaba molecules relaxen. Zilveren collier met witte pareltjes.
Gamma-aminoboterzuur (meestal afgekort tot GABA) is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter.
In zuivere toestand is het een wit kristallijn poeder, dat goed oplosbaar is in water. 
GABA heeft een belangrijke functie in de hersenen en relaxt. Zilveren molecule hangertje (925) met witte pareltjes.
Het draad-collier heeft pareltjes en een zilver sluitinkje.
Het heeft n lengte van 49 cm. Prijs is incl. verzendkosten.  

€28,00

Glaskraal en zilveren hanger

Eerst heb ik de glaskralen gemaakt; handgemaakt, daarna ontstresst in de oven, waardoor ze harder zijn en tegen een stootje kunnen.. Maar alleen een kraal aan een koord vond ik niet genoeg........ Vervolgens ben ik aan het experimenteren geslagen met zilver buis .......en voila.....deze hanger kan elke mooie kraal dragen, omdat ze te openen is. Nu is elke mooie kraal draagbaar op een exclusieve manier.  Zie mijn links op Etsy, voor andere glaskralen en hangers.

€22,00

groene kroos water schaaltje

Groen schaaltje; de basisondergrond is geel, blauw en groen glas, uitgevoerd in glasfusing. De groene rand is met de pate de verre techniek gedaan. Het lijkt net groene kroos. Zo mooi!

€55,00

Hanger van gefused glas

Ik heb een heel serie glashangertjes gemaakt van fused glas. Geen een hanger is hetzelfde. Elke hanger is uniek. Deze is in wit, geel, oranje en n vleugje groen.  Ik bied de mogelijkheid om op de achterzijde een datum  of initialen te graveren, waardoor de hanger een zeer persoonlijk cadeau wordt om te geven. ( de prijs is inclusief graveren en verzending) Zie verder mijn links voor de andere websites, waar nog meer glashangertjes te zien zijn.

€17,00

Hersenspinsels in glas (2)

  Mooie schaal met hersenstructuren erin verwerkt. Aan de rand zijn onleesbare hieroglyfen te zien.   Gefused en gebrandschilderd glas.   De schaal komt niet tot zijn recht op 1 foto.  Op aanvraag zijn er meer foto,s op te vragen of een atelierafspraak.    

€125,00

Hersenspinsels in glas (1)

2 mooie schaaltjes met hersenstructuren erin verwerkt. Aan de rand zijn onleesbare hieroglyfen. Ook heb ik nog een grote schaal in dezelfde opzet gemaakt. De prijs is voor beide schaaltjes. En inclusief verzendkosten.  

€80,00

Kruisjes

Sieraad of wandobject? Het kan beide bij deze kruisjes. Gemaakt van glas in kleuren blauw, wit of zwart.  Afmetingen varieren..........   Ik kan een naam of datum op de achterzijde graferen, als u dat wilt. Ik doe het graag en kost niets extra.  

€15,00

Memmerietjes 2

Gedenkobject Memmerietjes 2 Bij alle Memmerietjes heb ik Mechelse Leisteen gebruikt. De glazen reageerbuisjes heb ik op n bepaalde manier verhit en bewerkt zodat de mondjes open blijven staan. Op die manier kunnen kleine gedenkobjectjes, zoals fotootjes of n plukje haar, in de buisjes gedaan worden. Desgewenst heb ik hiervoor sluitende dopjes. Hier heb ik gewerkt met de plattegrond van Leiden, maar er is meer mogelijk. Elk object is uniek, gesigneerd en genummerd. Er is ruimte voor tekst op voor- en achterzxijde, Op http://madebymirjam.punt.nl is meer te lezen over dit project. Ook staat er iets op mijn EXTO-blog.      

€50,00

Memmerietjes 3

Gedenkobject Memmerietjes. Bij alle memmerietjes heb ik grijze Mechelse leisteen gebruikt en glazen reageerbuisjes. Deze heb ik op een bepaalde manier verhit en bewerkt dat de mondjes openblijven en er een persoonlijk aandenken in kan  Ik heb nu verschillende tegeltjes gemaakt. Bij dit memory-object no 3 heb ik ook nog met landschapstafereeltjes gewerkt. Dit is subtiel van dichtbij goed te zien. In de buisjes kan n klein footoootje, plukje haar, Desgewenst heb ik er passende dopjes bij.       Elk objectje is uniek, gesigneerd en genummerd. ( mail voor andere foto"s) Er is ruimte voor tekst op de achter- en voorzijde. Op http://madebymirjam.punt.nl is meer te lezen over dit project en ook op mijn Exto-blog.

€45,00

Nicotine Molecule ketting, zilver

  Stop met roken met dit Nicotine molecule kettinkje, zilver en oude,lichtgroene, jadekleurige glaskralen.   Voor een goede vriendin heb ik laatst een Nicotine molecule gemaakt. Dit was zo' n succes, dat ik er gelijk meer heb gemaakt.(3, elke is anders en uniek) Dit mooie kettinkje zal vast een steun zijn , voor hen die in hert nieuwe jaar weer proberen te stoppen met roken, of voor hen die juist succesvol gestopt zijn of misschien een cadeau voor jezelf?. De sluiting is aan de voorzijde in het nicotine molecuul verwerkt. In de ketting heb ik met oude licht groene glaskralen gewerkt..  Lengte 48 cm Gewicht  51 gram   Een verfrissend molecule voor goede voornemens voor 2015. ( de prijs is incl. verzendkosten)    

€40,00

Pate de Verre Glas schaal Blue White

Glastechniek Pate de Verre. Klein schaaltje in wit en blauw 

€41,00

Pâte de Verre schaal 3 goud randje

Schaaltje van wit glas, gemaakt in de Pâte de Verre techniek met een goud randje

€29,00

Pâte de Verre vogeltje

Klein glasschaaltje, gemaakt in de Pâte de Verre techniek. Vogeltje.

€29,00

rode suiker schaaltjes

 1 Kleine schaaltjes, uitgevoerd in pate de verre techniek, met rood en wit. 17 cm doorsnee en 7 cm hoog ( DE GROOTSTE IS ER NOG) Op mijn weblog zie je, hoe het ook kan uitpakken............  

€55,00

Schaaltje Pâte de Verre goud randje1

Schaaltje, gemaakt van glas, in de Pâte de Verre techniek met een goud randje. 

€29,00

Schalensetje Delfs Blue Pate de Verre Glas

2 schaaltjes van verschillende afmetingen, die samen een set vormen. Er is gewerkt in de Pate de Verre techniek in blauw en wit glas. Een schaaltje is 15 cm doorsnee en 4 cm hoog. Het kleinere schaaltje is 11 cm doorsnee en 2-3 cm hoog. Prijs is voor het setje.

€80,00

Suiker in mintgroen schalenset

Schalenset van 2 schaaltjes, van glas gemaakt in de pâte de Verre techniek. in mintgroen...Het lijkt net suiker........ Er zijn er nu nog 2.......

€90,00

Zeeblauw kanten schaaltje

Schaaltje, uitgevoerd in een combinatie van gefused glas met een kanten randje, door de pate de verre techniek toe te passen. Mooie kleuren blauw in zeegolven. Zeekleuren met blauwe kant.

€55,00

Zwemmertjes schaaltje

Schaaltje, gemaakt in glasfusingtechniek.   Inclusief verzendkosten.

€35,00

Cellen

Klein werkje, uitgevoerd in mat glas met oplichtende witte cellen. Wetenschap - cellen - moleculen, zijn toch wel de thema's die steeds terugkomen in mijn werk. Een mooi standaardje laat het werkje stevig staan. ( prijs is incl verzendkosten)

€40,00

Tsjecho-Slowakije

Ik heb deze speld een aantal jaren geleden gemaakt. Ik heb goede herinneringen aan deze landen. Het is gemaakt van dik omgesmolten zilver. Vandaar dat je soms de bultjes en putjes nog ziet.  De hoofdstad Praag is een rood Robijntje. De speld is 16 cm lang en draagbaar op n trui of een ander grof materiaal.

€29,00

Hollands tafereeltje in glas lange ketting

Lang collier van gefused glas.  In het glas is een hollands tafereeltje gestookt. De sluiting is aan de voorzijde en onderdeel van het sieraad. De ketting op zich is gemaakt van zwartgoude glaskralen,welke geknoopt zijn, zodat het soepel valt. Lengte van de ketting is 84 centimeter. Is inclusief verzendkosten. En ik maak altijd werk van een mooie verpakking.    

€39,00

landschapje (1)

Surrealistisch landschapje, uitgevoerd in glas. Doordat er met aluminumpoeder is gewerkt ontstaat er enigszins diepte in het landschapje. De standaard is een leisteentje. Maar ik doe er ook een ophang-systeempje bij.

€95,00

landschapje (2)

Landschapje van glas, waarbij gebruik gemaakt is van verschillende fritsels, aluminiumpoeder etc. De sculptuur is geplaatst op een leisteentje. Ik doe er ook een ophang-systeempje bij.

€95,00

landschapje (3)

Surrealistisch landschapje, uitgevoerd in glas. Er is met fritsels, verschillende ingesloten materialen, zoals goudpoeder gewerkt.  Door de aluminiumpoeder ontstaat enigszins de diepte. Het tafereeltje staat op een marmeren sokkel. Maar ik doe er ook een ophang-systeempje bij. Inclusief verzendkosten.

€100,00

sculptuur Vis in glas

Mooie glas sculpturen op een ijzeren standaard met een marmer sokkeltje. Het zouden zo maar  2 visjes kunnen zijn............ Ik bied ze nu per 2 stuks aan, maar kan natuurlijk ook per stuk.

€36,00

Wervels object van glas

Klein werkje, uitgevoerd in glas, met wervelkolom-structuur.  Mijn ruggetje laat het even afweten.............  

€40,00

Lava oorbellen Zwart Wit

Lavasteen oorbellen in geometrische driehoek oorbellen.
Lange bungelende A-symmetrische, zilver 925, exclusieve oorbellen.
Ik heb deze mooie lava steen oorbellen gemaakt van zilver met aparte driehoeks lava steentjes in zwart en wit. 
Deze geometrische lava steentjes vroegen om een uitdaging en een exclusieve behandeling, dus ik heb ze A-symmetrisch verwerkt.
Het resultaat is erg mooi en apart. Doordat de lavasteentjes diffuus zijn absorberen ze aromatische olien of uw allerfijnste parfum. Doe een paar druppeltjes op een lavasteentje en U hebt uren lang plezier van deze aromatherapie. De zilveren franse hoek oorbellen zijn 15mm ongeveer 
De geometrische lavasteentjes zijn 25 mm ongeveer.
Het is handgemaakt, dus elke oorbel verschilt van elkaar. Driehoek A-symmetrische parfum-aromatherapie sieraad Gewicht voor 1 oorbel: 5 gram 
De hoogte totaal van de oorbellen: 55 mm of 5.5 cm Ik kan de oorbellen ook in andere kleur-samenstelling maken, ovwerleg dan even. Keuze in kleuren: 
- Zwart en Wit
- Petrol
- Groen en Blauw
- Roze en Paars Prijs is inclusief verzendkosten.

€23,00

Zilveren spike oorbellen paars

Zilveren Turquoise spike oorbellen paarse oorbellen rode oorbellen roze oorbellen gele oorbellen oranje oorbellen groene oorbellen boho. Bohemian hippie beachie sjieke oorbellen Deze lieve paarse oorbellen heb ik gemaakt van lange turquoise edelsteen met een zilveren oorbel. Ze danst en ziet er zeer stijlvol uit. De totale lengte van de oorbel is ongeveer 4 cm lang. Natuurlijk verschillen ze iets van elkaar; de edelsteentjes zijn een natuurlijk product. 
Het gewicht is 4 gram voor 2 oorbellen, dus 2 gram per oorbel. Handgemaakte zilveren 925 oorbellen. 
Ik heb meerdere spikes oorbellen gemaakt van turquoise in verschillende kleurtjes. 
Rood, roze, groen, oranje, geel. Ze zullen iets langer of korter in lengte zijn. Je kunt daarover overleggen met mij. Je kunt ook even in mijn links kijken of mijn blog. De paarse Turquoise zilveren oorbellen zijn: Ongeveer 40 mm lang. 4 cm. 
Gewicht is 4 gram voor 2 oorbellen Alles wordt verpakt in een uniek handgemaakt cadeauzakje of boxje, zodat het leuk is om cadeau te krijgen of te geven. Prijs is inclusief de verzendkosten.......

€23,00

2 Glasschilderijtjes Boszicht

2 Glasschilderijtjes met surrealistisch landschapje.  Mooi in haar eenvoud...... En versterkend in 2-voud.........  Ze zijn staand neer te zetten, maar ook op te hangen. Handgemaakt en uniek.  Inclusief verzendkosten.  

€125,00

Aderen in Rood Arterien in Red

Arterien of aderen in Rood. Schaaltje gemaakt in brandschildertechniek en gefused. Vervolgens met Pate de Verre een rode rand verkregen Prijs is incl verzendkosten 

€45,00

Aderen in Zwart Arterien in Black

Arterien of aderen in rood gebrandschilderd op zwart. Gefused en de rand is gemaakt met de Pate de Verre techniek.  Klein schaaltje. Prijs  is incl. verzendkosten

€45,00

Amoebe 20 Glashanger

Ik heb een stukje op mijn EXTO-blog geschreven over de Amoebes. Daar zie je ook nog andere vormen. Amoebe hanger van Gefused Glas Biologie Wetenschap Een cellige Biology Juweeltje.
Amoeba (spreek uit als 'ameuba', uit het Grieks: zonder vorm) is een geslacht van eencellig organismen die bestaat uit protoplasma met één of meerdere kernen. Het endoplasma (binnenste laagje) is troebel en korrelig terwijl het ectoplasma (buitenste laagje) meestal helder is. Het organisme behoort tot de wortelpotigen en varieert afhankelijk van de soort tussen de 30 en 800 µm. Het eencellige organisme kan vrij leven of als parasiet in bijvoorbeeld de mens.De Entamoeba histolytica kan de voor mensen gevaarlijke amoebedysenterie veroorzaken. Het organisme voedt zich dan voornamelijk met bacteriën in de darmen. De naam Amoeba komt van het Griekse amoibe, wat verandering betekent en heeft betrekking op de steeds veranderende vorm van het organisme door het uitsteken van schijnvoetjes. Met behulp van deze schijnvoetjes, pseudopodia, beweegt de amoebe zich voort en voedt zich. Hij sluit voedselpartikels in met zijn schijnvoetjes. Zo wordt een voedselvacuole gevormd. Deze versmelt vervolgens met een lysosoom waardoor het partikeltje verteerd wordt. De vorm lijkt steeds te veranderen doordat schijnvoetjes uitgestoken en weer ingetrokken worden. En dat maakt amoebes zo grappig om te zien. Dit is Amoebe1
De hanger is 5 x 6 cm

Op mijn weblog: zie mijn links, heb ik ook over amoebes geschreven.
Omdat  bij dit Amoebe 20 het middelste gedeelte van opaak glas is, kan ik op de achterzijde een datum of naam graveren.

€17,00

Blauwe schalensetje Vorstbloemen

Blauwe schalenset van glas.  Vorstbloemen. De set bestaat uit 2 kleine schaaltjes.

€45,00

Blauwe statement Glasbroche

Statement blauwe glasbroche. Het is een mooi groot sieraad, met de afmetingen 8 x 4 cm. Glas lijkt fragiel, maar deze broche is van stevig glas en handgestookt. De broche is uniek: er is maar 1 exemplaar. Prijs is inclusief verzendkosten en handgemaakt giftzakje.  

€18,00

blauw hart van glas

Blauw hart van glas. Klein schaaltje, te gebruiken als ringen-,sieradenschaaltje voor naast het bed. Of theezakjesschaaltje....Of...verzin het maar......of gewoon voor de sier..... Het schaaltje is gefused en geverfd. Uniek. Er is er maar 1. Het schaaltje is vrij plat, klein en van stevig glas gemaakt. (Past zo door de brievenbus.)  

€20,00

Bones 1

Klein schaaltje  in grijs met gewrichtstekening Prijs is incl verzendkosten

€30,00

Bones 2

Bones 2 schaaltje in grijs. Brandschildering Fused glas Prijs is incl verzendkosten

€30,00

Bones 3

Bones 3 Gebrandschilderd en gefused schaaltje in grijs Prijs is inclusief verzendkosten

€30,00

Digestive Tract 1 schaaltje

Het spijsverteringskanaal verwerkt in een klein schaaltje.  Gebrandschilderd en gefused glas.  Prijs is incl. verzendkosten

€30,00

Digestive Tract 2 schaaltje

Het spijsverteringskanaal in een schaaltje van glas.  Gebrandschilderd en gefused glas. Prijs is Incl verzendkosten 

€30,00

Fleurige glashanger schilderijtje no 5

Fleurig, kleurig en unieke glashanger.  Hanger no 5 Wordt verzorgd met een cadeauzakje, en de prijs is inclusief verzendkosten

€18,00

Glashanger snoepje in rood wit blauw

Nieuwe glashangers gemaakt.  Fleurig, kleurig en uniek. En een heel nieuwe snoepjes lijn. Elke hanger is anders. deze snoepjeshanger is hanger no 2. Wordt verzorgd met een cadeauzakje, en de prijs is inclusief verzendkosten

€17,00

Hartjes gras broche van glas

Groene grasglasbroche.
Statement hartjes broche in groen gras van glas.
Glassieraad Glasjuweel.
Handgestookte glasbroche in groen. Het lijkt net gras, wat je draagt, maar het is gemaakt van glas.
Het is een mooi sieraad, met de afmetingen 4 x 4 cm of 1.5 x 1.5 inch.  Glas lijkt fragiel, maar deze broche is van stevig glas en handgestookt. De broche is uniek: er is maar 1 exemplaar. Prijs is inclusief handgemaakt giftzakje. ( en inclusief verzendkosten)

€19,00

Kanten brains no 1

Klein glasschaaltje, in gedeeltelijk Glas fusing en brandschildering techniek. Het kanten effect wordt bereikt door de Pate de Verre techniek. Door het brandschilderen is het "hersen"effect verkregen.    Prijs is incl verzendkosten 

€45,00

Kleurrijke snoepjes witte glashanger

Kleurrijke snoepjes witte glashanger. (no 13) Mooi op wit en gestrooid met kleur. Er zit ook enige diepte in de hanger. Aan de achterzijde kan ik iets kleins graferen, als U dit wenst. Elke hanger is uniek.  Prijs is incl verzendkosten, mooie verpakking en een zilverkleurig spangetje.  

€18,00

Lace Brains in Ice

Klein schaaltje, gemaakt in 3 verschillende technieken.  Door het brandschilderen op blauw zijn de "hersen"vormen geschilderd. Het schaaltje is gefused en daarna is de rand opgewerkt middels de Pate de Verre techniek, wat een suiker of ij-achtige uitstraling heeft. Prijs is incl verzendkosten

€45,00

Lange blauwe glas zilveren oorbellen

Lange blauwe glas met zilveren 925 oorbellen.  Het glas is handgemaakt door mij en uniek.
Door verschillende kleuren blauw te gebruiken, zijn er mooie kleurschakeringen.
En daardoor glinstert het glas aan je oor en dat is een lust om naar te kijken.  Ik heb zilveren 925 oorbellen gebruikt, daardoor nikkelvrij.  Elke oorbel weegt 5 gram
Lengte ongeveer 5 cm ( of 2 inch) De oorbellen worden verpakt in een handgemaakt cadeauzakje.
Dus ook leuk om te geven.
Prijs is inclusief verzendkosten.

€24,00

Little Brains no 6

Little brains in grijs klein schaaltje.  Gemaakt middels brandschildering en glasfusing. Prijs is incl verzendkosten

€30,00

Microbes in Glas

Mooie microbes in glas,  Met streepjës code....dna..... Eventueel kan ik initialen of datum er in branden. Mooi handgemaakt object Inclusief verzendkosten

€30,00

Microbes in Glas2

Microbes in Glas   Eventueel kan ik er een datum of initialen in branden. Zie mijn links voor mijn weblog. Wordt opgestuurd incl verzendkosten.  

€30,00

Microbes in glas 3

Microbes in glas. Wordt opgestuurd incl. verzendkosten.  Zie mijn weblog en links naar uitleg  

€30,00

Pate de Verre oranje glas schaaltje

Schaaltje in de Pate de Verre glas techniek.  Het lijkt suiker, maar is echt stevig.  Buitenkant is oranje, binnenzijde is wit/ietwat oranje, met blauwe rand

€45,00

Gingko blad zilver met fused glas

Gingko  blad  van fijn zilver (925) met gesmolten paars glas.
Het zilver ginkgo-blad  is uit zilverplaat gemaakt.  
Het glas is gefused en daarna  bevestigd met speciale silliconenlijm voor glas.
De ketting is 44 cm (17,5 inch) lang en van paarse rubber met een zilveren slot. Ginkgo biloba.
Deze boom is  historisch gezien bekend om zijn hulp bij een goed geheugen. 
De stoffen stimuleren de kleine bloedvaten in de hersenen. 
En wanneer de bloedstroom goed blijft, er is voldoende levering van zuurstof en glucose, de belangrijkste brandstof van ons brein. 
Het is belangrijk om een goede concentratie en een gezond geheugen te blijven houden. Lengte ketting  44 cm (17,5 inch) Het gingko blad is 3 x 6 cm
Gewicht 12 gram
Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje.

€32,00

Glasbroche blauw mintgroen

Broche van glas in mintgroen en blauwe linten. Glas lijkt dun en kwetsbaar ,maar dit Artista glas is vrij stevig.

€20,00

Glasbroche Oranje rood

Broche van glas in oranje rood, gezet op koper en messing. Inclusief verzendkosten en mooie cadeau-verpakking.

€20,00

Glasschilderij Blue Wood in Heaven

Mooi glasschilderijdtje met een bosvoorstelling in blauw.  Blue Wood in Heaven gaat schitteren wanneer het licht er doorvalt. Inclusief plexi sokkeltje is ze 21 cm hoog.  Het glasschilderijtje is 20 cm hoog. De diepte van het ( plexi) sokkeltje is 10 cm  

€95,00

Glasschilderij My Way

Klein glasschilderijtje met een mooie oneindige weg tussen een bomenrij.  Wanneer het licht door de bomenrij en weg schijnt wordt ze nog mooier. Het (plexi) sokkeltje is 13 cm diep.  Op de sokkel is ze 19 cm hoog  

€95,00

Landschapje Essence

Klein landschapje, een minimalistisch bosje in herfstkleuren, uitgewerkt in een schilderijtje van glas. Het licht schijnt er prachtig doorheen.  inclusief verzendkosten.

€95,00

Vis van glas

Visje van glas , op een sokkeltje van steen, ( gevonden langs ons Noordzee strand)

€21,00

Vogelnestje schaaltje

Schaaltje in de Pate de Verre techniek in de omlijsting van een vogelnestjes

€43,00

Amoebe 7 hanger Gefused Glas

Ik heb een stukje op mijn EXTO-blog geschreven over mijn Amoebes. Ook zie je hier wat andere vormen Amoebes. Amoebe hanger van Gefused Glas Biologie Wetenschap Een cellige Biology Juweeltje. Amoeba (spreek uit als 'ameuba', uit het Grieks: zonder vorm) is een geslacht van eencellig organismen die bestaat uit protoplasma met één of meerdere kernen. Het endoplasma (binnenste laagje) is troebel en korrelig terwijl het ectoplasma (buitenste laagje) meestal helder is. Het organisme behoort tot de wortelpotigen en varieert afhankelijk van de soort tussen de 30 en 800 µm. Het eencellige organisme kan vrij leven of als parasiet in bijvoorbeeld de mens. 
De Entamoeba histolytica kan de voor mensen gevaarlijke amoebedysenterie veroorzaken. 
Het organisme voedt zich dan voornamelijk met bacteriën in de darmen. De naam Amoeba komt van het Griekse amoibe, wat verandering betekent en heeft betrekking op de steeds veranderende vorm van het organisme door het uitsteken van schijnvoetjes. Met behulp van deze schijnvoetjes, pseudopodia, beweegt de amoebe zich voort en voedt zich. Hij sluit voedselpartikels in met zijn schijnvoetjes. Zo wordt een voedselvacuole gevormd. Deze versmelt vervolgens met een lysosoom waardoor het partikeltje verteerd wordt. De vorm lijkt steeds te veranderen doordat schijnvoetjes uitgestoken en weer ingetrokken worden.
En dat maakt amoebes zo grappig om te zien. De hanger is 5,5 x5 cm Dis Amoebe 7. Ik heb meerder amoebes gemaakt, zie mijn links voor mijn weblog. Maar er staat ook een overzichtsfoto op de log van EXTO.

€17,00

Glassieraad in blauw statement bloem blauw

Glassieraad  met geintegreerde sluiting in brons en  bloemetje.  Inclusief goudkleurig spangetje. Het is een groot opvallend sieraad in blauw glas.

€32,00

Kruisje no 5 Blank glas met bloemen

Dit blanke kruisje no 5 met bloemen ingesloten is 14 cm X 8 cm.
Het kruisje is Uniek. er is er maar 1 van. Alles wordt gestookt in de glasoven. Ambachts-werk. Op de achterzijde kan ik het kruisje graveren, met een datum, jaartal, naam, ......laat het me even weten, het is gratis en nauwelijks werk voor mij. Al mijn items worden verpakt in een handgemaakt zakje of doosje. 
Moge dit kruisje U beschermen in 2015............ Op de EXTO-blog ziet U meer kruisjes. Laat me weten of U geïnteresseerd bent in welk nummer kruisje. Ieder kruisje is anders. Er is er geen een hetzelfde. (Dat kan ook niet. Alles wordt gestookt in de glasoven. Ambachts-werk.) De afmetingen variëren tussen de 8 cm en 14 cm.

€15,00

Schaal Zand en Strand

Zand en Strand Storm en Regen Zee en Wind Lachen en Leven

€75,00

Schilders Palette hanger van zilver 925 en gefused glas

Kleurig juweel in de vorm van een schilders palet.
Ik heb het gemaakt van zilver 925 en gefused glas.
Gewicht 17 gram
lengte 6,5 cm  

€35,00

Vierkante schaal in blauw-groen

Vierkante schaal in blauw en groen. Op de achterzijde kan ik op verzoek, namen of, initialen graveren.

€155,00

Aletsch Gletsjer hanger

Ben je ooit in Zwitserland geweest?  De Aletsch gletscher? Afgelopen jaar waren we daar voor de Aletsch halve marathon in juli. En het is prachtig daar in de Bettmeralp.........   De hanger is gemaakt van gefused glas en zilver ((925) en is geinspireerd op de Aletsch gletsjer. Ik heb het zilver zo gesmolten, dat het net bevroren ijs lijkt.  Het is licht gematteerd. Het resultaat is mooi.

€35,00

Blauw Pate de Verre Glas-schaaltje

Blauw schaaltje met grove blauwe korrel, uitgevoerd in de Pate de verre glastechniek. Erg mooi.

€41,00

Hart van Glas ornament, Twee hartjes....samen een verbintenis

Hartjes van glas........ ornament in blauw. Twee hartjes......samen 1 verbintenis! De twee hartjes hangen aan een satijnen lint.......ongeveeer 95 cm hoog.  

€39,00

Noordzeeglas sieraad

Al jaren verzamel ik kleine stukjes glas tijdens mijn strandwandelingen tussen Katwijk en Scheveningen. Startend bij strandtent Willy Zuid, en lopend naar de Pier van Scheveningen. Het moet gepokt en gemazeld en gezandstraald glas zijn met een mooie vorm.  Pas als ik zeker weet dat het oud en doorleefd is, wil ik het verwerken in mijn sieraden. Na jaren had ik pas een klein bodempje glasstukjes in een potje.  Gaatjes boren met een glasboortje, gaat ook al niet vanzelf.  Nadat ik voor 3 kettingen in het glas gaatjes had geboord, was de boor bot.  Dag duur boortje. Ai!.ai........ Verder heb ik gewerkt met een zilver magneetslotje (925) en siliconen kralen. In 2 koraalstukjes en steentjes heb ik strassteentjes verwerkt. ( bye the way: Ik ben groot fan van "Willy Zuid".)   Zie verder mijn blog en andere linken. Daar staan ook foto's van de andere sea glass sieraden.

€45,00

Purple Sun schaal

Paarse zon schaal.   Gewicht: 765 gram   Inclusief verzendkosten, of kom de schaal ophalen in atelier.  

€195,00

sterrenstelsel schaal

Sterrenstelsel schaal. Bij benadering.............(je ziet zelfs het gat in ons sterrenstelsel) In kleuren zwart, blauw, wit en geel. 

€150,00

Tuintjesbroche zilver gefused glas

Hou je van je tuintje? Dit kleine meisje houdt van haar tuin. Ze zit op een paarse cactus En zit daar erg op haar gemak. Ze kijkt de wijde wereld in en.... Zegt HELLO. Hello ,,,,,   Het brochje is gemaakt van zilver ( 925) een grasje, en gefused glas, met een klein mensje. Een mooi cadeau voor degene onder ons die groene vingers bezitten..........   Gewicht 6 gram Lengte 5 cm   Al mijn juwelen worden verpakt in een handgemaakt zakje.

€29,00

Visje Kleurrijke Glashanger

Kleurrijke glashanger.met de mogelijkheid om op de achterzijde initialen te laten graveren. Ik maak het glas zelf in eigen glasoven, middels de glasfusing- techniek. Het oog van het hangertje is metaal ( geen zilver) Ze lijkt net een klein visje.   De hanger is 5 cm lang Gewicht  10 gram De hanger is verpakt in een handgemaakt cadeau-giftzakje of box. Het is mogelijk dat ik initialen graveer op de achterzijde van de het glashangertje, of een datum.(wanneer er plaats is)   Laat me weten of u dit wenst............... De prijs is incl. verzendkosten. Voor meer glas : http://mirjamvdhoorn.exto.nl En soms schrijf ik iets op de EXTO-Weblog over het maakproces. 

€18,00

Kruisjesschaal 1

Mooie opengewerkte schaal met een kruis-voorstelling.

€155,00

kruisjesschaal2

Dichte schaal van glas met kruismotief, gemaakt door glas-fusing techniek.

€155,00

kruisjesschaal 3

Dichte diepe schaal van glas in kruismotief, gemaakt door glas-fusingtechniek.

€155,00

engeltje2

Deze engel is zonder wijwatervaatje. De casting techniek is een bewerkelijke techniek binnen de glaskunst. Eerst maak je een mal van was.  Vervolgens maak je een kistje rond  de mal en na enkele weken drogen, kan de was uit het kistje gestoomd worden. In deze ruimtes wordt het glas gesmolten op hoge temperaturen in een curve die rond 1 week duurt.      

€200,00

Wijwatervaatje, Engeltje

Een van de wijwatervaatjes is een engeltje. Bij de castingtechniek maak je een mal van was.  Vervolgens maak je een kistje rond de mal en na enkele weken drogen, kan de was uit het kistje gestoomd worden. In deze ruimtes wordt het glas gesmolten op hoge temperaturen in een curve die rond 1 week duurt. Iedereen begrijpt dat er erg veel fout kan gaan. Het engeltje heeft er zelf voor gezorgd dat ze zo goed gelukt is.    

€250,00

Wijwatervaatje, moeder en kind.Glas.

Bij de castingtechniek maak je eerst een mal van was.  Vervolgens maak je een kistje rond de mal en na enkele weken drogen, kan de was uit het kistje gestoomd worden. In deze ruimtes wordt het glas gesmolten op hoge temperaturen in een curve die rond 1 week duurt. Iedereen begrijpt dat er erg veel fout kan gaan. Daarom is het een klein wondertje dat deze zo goed gelukt is. Dit mooie wijwatervaatje van moeder en kind.      

€250,00

Brein schaaltje van glas

Blauw schaaltje van glas, met daarin hersenstructuur gebrandschilderd.  Gefused glas, vervormd tot schaal en brandschilderen-techniek. 14 x 14 cm hoog 3,5 cm Gewicht 150 gram Prijs is inclusief verzendkosten

€35,00

Dopamine Pin broche zilver Yin Yang

Iedereen die wel eens depressief is geweest, weet het belang van Dopamine.
De Neurotransmitter Dopamine werkt in het pleziercentrum van ons brein.
Het motiveert ons tot plezierige activiteiten zoals eten, kussen, verliefdheid en ......met nieuwe dingen experimenteren.......
Ook heeft het een functie bij plezier, bewegingscontrole en geheugenattenties. De zilveren Dopamine pinbroche (925) heeft 3 mooie edelsteentjes in de kleuren wit, zwart en goud......Yin, Yang
De afmeting is rond de 3 cm X 1.5 cm. Het zwarte steentje is een zwarte tourmalijn. Het witte steentje is aquamarijn. Het goudkleurige steentje is Zirkona. Ik wens je alle goeds met deze Dopamine voor 2018 en de rest van je leven.
Het juweeltje wordt verpakt in een mooi handgemaakt zakje.  Prijs is incl verzendkosten. Zie ook mijn linken ( oa ETSY), voor andere molecules.............

€35,00

hartjes schaaltje

Klein schaaltje van blauw glas, met de afbeelding van een hart erin gebrandschilderd. Handgemaakt, gefused en tot schaaltjwe gevormd 11 x 11 cm hoog 2,5 cm Prijs is incl. verzendkosten

€30,00