Ik hou ervan om plattegronden te verbeelden in glas of in sieraden. Het roept herinneringen op en is prettig om aan te werken. En hoe vaak je een stad ook verbeeldt, zij ziet er steeds anders uit. Bijgaand detail van Zuid-Amerika,. waar mijn dochter nu verblijft/ Mijn woonplaats Leiden heb ik diverse malen in glas verwerkt.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Nederland schaal

2018

Schaal van blauw glas.  Met Nederlandse "stempel". Uniek handgemaakt

Paradijs (weg) schaal van glas

2015

2015.... Is er een tegenstroming gaande? 
Tijdgeest jaren 60 en nu!
In de jaren 60 is de Paradijsweg aangelegd in Ter-Aar. Kwekers en Bloemisten zetten hier aan deze weg hun bedrijfjes op. 
Inmiddels is de vergrijzing toegeslagen en is er geen erfopvolging. 
Op deze kleine stukjes grond is het niet erg rendabel kweken om een gezinsinkomen te genereren. 
En met de verkoop van deze kleine bedrijfjes wil het niet erg lukken in de tijdgeest van deze tijd.....met het bestemmingsplan van toen! Met deze schaal van glas heb ik het gebiedje zichtbaar gemaakt tussen Westkanaalweg en Paradijsweg in Ter Aar. Deze schaal deed mee met de groen Hart Kunstexpositie in Nieuwkoop 2015        

many ways...many lines schaal

2013

Schaal gemaakt van donkerrood en wit glas in de glasfusing techniek. Vele wegen...............vele lijnen........

Groningen Broche

2012

Er gaat niets boven Groningen, Toch? Deze broche is gemaakt van zilver en later gezwart.Het is een pinbroche. De hoofdstad Groningen is weergegeven in een ruwe Amethist. Ik heb de Amethist zelf gehakt in een steengroeve in Tsjechie. Supergaaf werk was dat, en mijn tuin ligt nog steeds vol met allerlei ruwe stenen.

Leiden1 schaal

2012

Ik heb de plattegrond van Leiden vaker uitgebeeld in glas. Dit is er een van.   De broche op de schaal ( eveneens plattegrond van Leiden) is niet te koop.

Leiden2 schaal

2012

Dit is een van de schalen met de plattegrond Leiden. Gemaakt van glas.

Zuid Amerka

2012

Zuid Amerika, uitgebeeld in glas. Ik heb er 2 gemaakt en natuurlijk verschillen ze iets van elkaar. ( 1 is een schaal geworden, de ander is een plateau waar kaarsen ed op kunnen staan.)   

Tsjecho-Slowakije

2011

Ik heb deze speld een aantal jaren geleden gemaakt. Ik heb goede herinneringen aan deze landen. Het is gemaakt van dik omgesmolten zilver. Vandaar dat je soms de bultjes en putjes nog ziet.  De hoofdstad Praag is een rood Robijntje. De speld is 16 cm lang en draagbaar op n trui of een ander grof materiaal.