Oxytocin Molecule collier, knuffelhormoon liefdes sieraad

Oxytocin Molecule collier, knuffelhormoon liefdes sieraad

8 x 14, © 2021, € 36,00
Ruimtelijk | Gebruiksvoorwerp | Sieraad
Oxytocine molecule ketting, knuffelhormoon sieraad, hormoon en neurotransmitter collier, psychologie, micro-biologie borstvoeding, baby, plezier, liefde.
Het Oxytocine hormoon is een neurotransmitter en heeft een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine aangemaakt. Omdat oxytocine ook een belangrijke rol speelt bij de hechting van opvoeder en kind, wordt het ook wel het knuffelhormoon genoemd. 
Waar oxytocine binnen de eigen groep de binding versterkt, kan het richting andere groepen agressief gedrag in de hand werken, vooral als deze groepen als bedreigend worden ervaren. Oxytocine wordt geproduceerd in de hypothalamus. Het wordt vervolgens getransporteerd naar en opgeslagen in Herringlichaampjes bij axon-uiteinden in de neurohypofyse en kan hier worden afgegeven. Oxytocine heeft een aantal functies, waaronder contractie van glad spierweefsel (bijvoorbeeld de baarmoeder), en het regelen van de toeschietreflex bij borstvoeding.  Oxytocin molecule is 5.5 inch breed of 14 cm. 
Hoogte van het molecule is 2.8 inch of 8 cm. 
Het collier valt mooi om de hals met 51 cm of 20 inch. Hoe ik de molecules maak? Ik heb er een blog over geschreven op EXtTO. Oxytocin is een groot molecule, dus veel uitzoekwerk en aangevuld naar eigen artistiek inzicht. De Molecules zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces van bio-afbreekbaar filament. Het is een eigen ontwerp. Nu heb ik ook een stof-patroon van dit molecule ontworpen, je kunt ze vinden en bestellen op https://www.motiflow.com/ .....en zoek bij ontwerpers naar madebymirjam, en je vindt al mijn molecule-ontwerpen.  Het sieraad komt naar je toe in een handgemaakte verpakking.