Serotonine molecule oorbellen zwart

Serotonine molecule oorbellen zwart

4 x 2, © 2021, € 19,00
Ruimtelijk | Beelden | Mixed Media
Serotonine oorbellen in zwart uit de molecule-lijn. Dit Nederlands DNA sieraad is een modern symbool van geluk.. Serotonine molecules hebben interacties met receptoren in ons brein voor gevoelens van geluk en blijheid..
Het molecuul heeft ook een elegante vorm. Serotonine is een heel belangrijk stofje in onze hersenen. Het is een neurotransmitter. Deze heeft grote invloed op onze stemmingen, seksueel gedrag, pijntransmissie, slaapgedrag en ons eetgedrag. Serotonine wordt gemaakt uit eiwitten, die in onze voeding voorkomt en worden dan afgebroken tot aminozuren. Een belangrijk aminozuur is tryptofaan. Hieruit wordt 5 http gemaakt en dat wordt in de lever en hersenen omgezet tot serotonine. Ik ga het niet ingewikkelder maken, maar ik weet wel hoeveel ellende het teweegbrengt wanneer je een tekort aan serotonine hebt.
Depressie, somberheid, zijn geen fijne zaken. De Serotonine oorbellen zijn handgemaakt door mij middels het 3D proces met biologisch afbreekbaar filament. ( een soort hergebruikt product)  
De voorkant is zwart ietwat glimmend, de achterkant is mat 
Handgemaakt, dus niet perfect. 
De oorhaakjes zijn zwart grijs staal en nikkelvrij Ik wens je alle geluk met deze serotonine oorbellen Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje. Lengte van het serotonine molecule oorbel is 4 cm. Breedte 2 cm . 
Het gewicht is  minder dan 1 gram voor 2 oorbellen, superlicht dus absoluut geen oorstress. Nu heb ik ook een stof-patroon van dit molecule ontworpen, je kunt ze vinden en bestellen op https://www.motiflow.com/ .....en zoek bij ontwerpers naar madebymirjam, en je vindt al mijn molecule-ontwerpen.