Ik doe mee met Pakje Kunst..

20 van mijn kleine werkjes zijn te vinden in de automaat. De Leidse Lente is dagelijks tot middernacht geopend. 

De Pakje kunst automaat staat in de de Leidse Lente.  Uit een automaat trek je een Pakje Kunst voor 4 euro met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaar. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio/stad Leiden.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Pakje Kunst is geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In Duitsland zijn in de meeste grote steden Kunstautomaten beschikbaar in de openbare ruimte. Doel van Pakje Kunst is om hetzelfde in Nederland te realiseren, daar waar mogelijk in samenwerking met Kunstautomat Duitsland.

Pakje Kunst® gebruikt oude mechanische sigarettenautomaten die als cultureel erfgoed ingezet worden om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten.

Een Pakje Kunst trek je uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als aardigheidje of als verzamelobject. Een Pakje Kunst kost €4.

Automaten kunnen geplaatst worden in boekhandels, theaters, musea, noem maar op. ​Mocht je als regio/kunstenaar interesse hebben om mee te doen aan dit landelijk project, neem dan contact op met Ro-Nalt Schrauwen.

Reageer op dit bericht