Ik hou er van om om belevenissen, om te zetten in een sieraad of een ander object. Zo ontstaan er herinneringen met elk zijn eigen verhaal.

uit 2013 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Groentje schaal van glas

2017

Groene grote schaal van Fused glas.  Er loopt n streepje door......  Gemaakt in glasfusing techniek.  Schaal is 32 cm rond en 5 cm hoog

Lava oorbellen Zwart Wit

2017

Lavasteen oorbellen in geometrische driehoek oorbellen.
Lange bungelende A-symmetrische, zilver 925, exclusieve oorbellen.
Ik heb deze mooie lava steen oorbellen gemaakt van zilver met aparte driehoeks lava steentjes in zwart en wit. 
Deze geometrische lava steentjes vroegen om een uitdaging en een exclusieve behandeling, dus ik heb ze A-symmetrisch verwerkt.
Het resultaat is erg mooi en apart. Doordat de lavasteentjes diffuus zijn absorberen ze aromatische olien of uw allerfijnste parfum. Doe een paar druppeltjes op een lavasteentje en U hebt uren lang plezier van deze aromatherapie. De zilveren franse hoek oorbellen zijn 15mm ongeveer 
De geometrische lavasteentjes zijn 25 mm ongeveer.
Het is handgemaakt, dus elke oorbel verschilt van elkaar. Driehoek A-symmetrische parfum-aromatherapie sieraad Gewicht voor 1 oorbel: 5 gram 
De hoogte totaal van de oorbellen: 55 mm of 5.5 cm Ik kan de oorbellen ook in andere kleur-samenstelling maken, ovwerleg dan even. Keuze in kleuren: 
- Zwart en Wit
- Petrol
- Groen en Blauw
- Roze en Paars Prijs is inclusief verzendkosten.

Zilveren spike oorbellen paars

2017

Zilveren Turquoise spike oorbellen paarse oorbellen rode oorbellen roze oorbellen gele oorbellen oranje oorbellen groene oorbellen boho. Bohemian hippie beachie sjieke oorbellen Deze lieve paarse oorbellen heb ik gemaakt van lange turquoise edelsteen met een zilveren oorbel. Ze danst en ziet er zeer stijlvol uit. De totale lengte van de oorbel is ongeveer 4 cm lang. Natuurlijk verschillen ze iets van elkaar; de edelsteentjes zijn een natuurlijk product. 
Het gewicht is 4 gram voor 2 oorbellen, dus 2 gram per oorbel. Handgemaakte zilveren 925 oorbellen. 
Ik heb meerdere spikes oorbellen gemaakt van turquoise in verschillende kleurtjes. 
Rood, roze, groen, oranje, geel. Ze zullen iets langer of korter in lengte zijn. Je kunt daarover overleggen met mij. Je kunt ook even in mijn links kijken of mijn blog. De paarse Turquoise zilveren oorbellen zijn: Ongeveer 40 mm lang. 4 cm. 
Gewicht is 4 gram voor 2 oorbellen Alles wordt verpakt in een uniek handgemaakt cadeauzakje of boxje, zodat het leuk is om cadeau te krijgen of te geven. Prijs is inclusief de verzendkosten.......

Abstracte schaal DaDa

2016

Abstracte schaal in rood zwart wit en geel.  Baoli glas en met gaten. Handgemaakt en uniek. 

Blauwe schalensetje Vorstbloemen

2016

Blauwe schalenset van glas.  Vorstbloemen. De set bestaat uit 2 kleine schaaltjes.

Lange blauwe glas zilveren oorbellen

2016

Lange blauwe glas met zilveren 925 oorbellen.  Het glas is handgemaakt door mij en uniek.
Door verschillende kleuren blauw te gebruiken, zijn er mooie kleurschakeringen.
En daardoor glinstert het glas aan je oor en dat is een lust om naar te kijken.  Ik heb zilveren 925 oorbellen gebruikt, daardoor nikkelvrij.  Elke oorbel weegt 5 gram
Lengte ongeveer 5 cm ( of 2 inch) De oorbellen worden verpakt in een handgemaakt cadeauzakje.
Dus ook leuk om te geven.
Prijs is inclusief verzendkosten.

Gingko blad zilver met fused glas

2015

Gingko  blad  van fijn zilver (925) met gesmolten paars glas.
Het zilver ginkgo-blad  is uit zilverplaat gemaakt.  
Het glas is gefused en daarna  bevestigd met speciale silliconenlijm voor glas.
De ketting is 44 cm (17,5 inch) lang en van paarse rubber met een zilveren slot. Ginkgo biloba.
Deze boom is  historisch gezien bekend om zijn hulp bij een goed geheugen. 
De stoffen stimuleren de kleine bloedvaten in de hersenen. 
En wanneer de bloedstroom goed blijft, er is voldoende levering van zuurstof en glucose, de belangrijkste brandstof van ons brein. 
Het is belangrijk om een goede concentratie en een gezond geheugen te blijven houden. Lengte ketting  44 cm (17,5 inch) Het gingko blad is 3 x 6 cm
Gewicht 12 gram
Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje.

Bubble schaal van fused glas met zilver detail

2014

Met een speciale techniek is in deze schaal bubbels gestookt in het glas. Ik ben heel blij met het resultaat,  1 bubbel gaf in het randje een oneffen aanzien, wat ik niet mooi vond. Omdat ik ook de edelsmeedtechniek beheers, heb ik van zilver een mooi detail hiervoor gemaakt. En dat geeft net iets extra's en sjieks..    

Confetti schaal van glas

2014

Schaal gemaakt van fused glas, met gaten en allerlei kleurtjes, met een zwarte hoofdtoon. En het is net confetti. ...........

Fragmentos schaal van glas

2014

Uit de scherven des levens serie, deze blanke schaal met rood en zwart. Mooi gestookt. Apart en blij mee...........

Glassieraad in blauw statement bloem blauw

2014

Glassieraad  met geintegreerde sluiting in brons en  bloemetje.  Inclusief goudkleurig spangetje. Het is een groot opvallend sieraad in blauw glas.

Hollands wiegje van glas lange ketting

2014

Dit collier is gemaakt van gefused glas in de vorm van een wiegje.
In het glas zie je een hollandse landschapvoorstelling.
In de ketting heb ik met oud-hollandse kralen gewerkt
In de hanger zit ook de sluiting.
Het maakproces was een groot experiment. Hou ik van.... Lengte van de ketting: 72 cm het is een lange ketting. Het wiegje is 8 x 6 cm.
Gewicht 83 gram

Schaal Zand en Strand

2014

Zand en Strand Storm en Regen Zee en Wind Lachen en Leven

Schilders Palette hanger van zilver 925 en gefused glas

2014

Kleurig juweel in de vorm van een schilders palet.
Ik heb het gemaakt van zilver 925 en gefused glas.
Gewicht 17 gram
lengte 6,5 cm  

Veugelen1 schaal van Glas

2014

Schaal gemaakt van blank gefused glas met een zwaluw-vogel afbeelding. Veugel met me mee.......  

Veugelen2 schaal van glas

2014

Veugel met me mee.......... Schaal van fused glass. Handgemaakt en gestookt.

Eyes in Black schaal

2013

De een noemt het eicelletjes of kikkerdrilletjes. De ander noemt het oogjes.... Feit is, dat het een mooi diep zwart schaaltje is.......wat erg tot de verbeelding spreekt..

La roche schaal

2013

Geinspireerd door La Roche in Belgie ontstond deze schaal. Staat mooi op bijpassende sokkel. (975 gram)

Main d' ór schaal

2013

In de schaal zit een handafdruk van goudfolie verwerkt.Er is ook gewerkt met zilverdraad, koper en messing. Daarbij zijn er 12 zilveren balletjes verzonken in de schaal.

Sporen schaal

2013

Mooie schaal met een mooie achterliggende gedachte en misschien een beetje woest uitgevoerd.Er zit n voetstap in zilverfolie in verwerkt.En 8 duimafdrukken in goudfolie.Het houten onderframe is op maat gemaakt voor de schaal. Op de dag dat we sterven. daalt de wind neer. en neemt onze voetstappen mee. De wind maakt stof. om de afdrukken te vinden. die wij wandelend achterlieten. Want anders zou het de indruk wekken. dat wij nog leven. Daarom is de wind. hij die komt. om onze voetstappen. uit te blazen..... Afrikaans gedicht; San, eind 19e eeuw.

Circle of life schaal

2013

Schaal in bruin, zwart en witte tinten. Gemaakt in glass fusing techniek

Part of a deal schaal

2013

In blauwe partjes gemaakte, vrij platte schaal. Glass fusing techniek

Snow Ice schaal

2013

In Blauw witte tinten glas met brandgesschilderde fragmentjes.  Open schaal met meegestookt ijzerdraad in glasfusing techniek.

Sporen in het kloppend hart-schaal

2013

Ons groene hart bestond vroeger uit vele kleine buurtschappen en gemeentes. De herverdeling is niet zonder slag of stoot gegaan. De onleesbare hyrogliefen op de schaalrand staan voor dit proces. Op de achterzijde staan oude en nieuwe groenhart gemeentes gegraveerd. Zonder sporen uit het verleden zou er geen groen en kloppend hart zijn.   Deze schaal deed mee aan de Groene Hart Kunst Exopsitie 2013 in Nieuwkoop.   

Tuintjesbroche zilver gefused glas

2013

Hou je van je tuintje? Dit kleine meisje houdt van haar tuin. Ze zit op een paarse cactus En zit daar erg op haar gemak. Ze kijkt de wijde wereld in en.... Zegt HELLO. Hello ,,,,,   Het brochje is gemaakt van zilver ( 925) een grasje, en gefused glas, met een klein mensje. Een mooi cadeau voor degene onder ons die groene vingers bezitten..........   Gewicht 6 gram Lengte 5 cm   Al mijn juwelen worden verpakt in een handgemaakt zakje.

Noordzeeglas sieraad

2013

Al jaren verzamel ik kleine stukjes glas tijdens mijn strandwandelingen tussen Katwijk en Scheveningen. Startend bij strandtent Willy Zuid, en lopend naar de Pier van Scheveningen. Het moet gepokt en gemazeld en gezandstraald glas zijn met een mooie vorm.  Pas als ik zeker weet dat het oud en doorleefd is, wil ik het verwerken in mijn sieraden. Na jaren had ik pas een klein bodempje glasstukjes in een potje.  Gaatjes boren met een glasboortje, gaat ook al niet vanzelf.  Nadat ik voor 3 kettingen in het glas gaatjes had geboord, was de boor bot.  Dag duur boortje. Ai!.ai........ Verder heb ik gewerkt met een zilver magneetslotje (925) en siliconen kralen. In 2 koraalstukjes en steentjes heb ik strassteentjes verwerkt. ( bye the way: Ik ben groot fan van "Willy Zuid".)   Zie verder mijn blog en andere linken. Daar staan ook foto's van de andere sea glass sieraden.

Aletsch Gletsjer hanger

2013

Ben je ooit in Zwitserland geweest?  De Aletsch gletscher? Afgelopen jaar waren we daar voor de Aletsch halve marathon in juli. En het is prachtig daar in de Bettmeralp.........   De hanger is gemaakt van gefused glas en zilver ((925) en is geinspireerd op de Aletsch gletsjer. Ik heb het zilver zo gesmolten, dat het net bevroren ijs lijkt.  Het is licht gematteerd. Het resultaat is mooi.