Pâte de Verre of 'kilncasting'is een oude glastechniek. Het is verwant aan het bronsgieten. Het glas wordt echter niet gegoten , maar gesmolten in de oven. Hierbij worden bolletjes glas vermengd met een bindmiddel, waardoor een pasta ontstaat. De duur van de stook en hoogte van temperatuur bepalen het uiteindelijke effect van de huid.

uit 2013 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Koningsblauwe Glasschaaltjes-set in de Pate de Verre Glas-techniek

2021

Koningsblauwe glasschaaltjes set in de  Pate de Verre kunst techniek., Fused glas schaal, kunstwerkje Dutch Design Nederland glas-fusing madebymirjam Het schaaltjes zijn gemaakt middels de glastechniek: Pate de Verre. 
Het lijkt net suiker. 
Lijkt zeer bros, maar is best stevig. 
De set  is niet echt een gebruiksvoorwerp. meer decoratief bedoeld.
Het zijn prachtig kunstwerkjes voor elke tafel. 
Hoe Pate de Verre gemaakt wordt, kan je lezen op mijn blogpost: 
https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/
....Maar je kan ook zoeken in mijn links....
In deze serie heb ik 4 schaaltjes gemaakt, zie mijn andere foto's. Hoogte van de schaaltjes zit tussen de 4 en 5 cm
Diameter is 14 cm, en groter en kleiner Kleine note, de kleuren kunnen donkerder of lichter zijn, afhankelijk van uw monitor etc... .Vanwege de kwetsbaarheid van Pate de Verre glas verstuur ik dit item alleen in Nederland.  En het allerliefst komt ik het langsbrengen of komt U het ophalen. 
Maar in overleg kunnen we voor verzending naar buitenland misschien tot een oplossing komen, het is helaas erg kostbaar.

Koningsblauw pate de verre schaaltje met fused glas details

2021

Koningsblauwe Pate de Verre kunst glas schaaltjes, Fused glas schaal, kunstwerkje Dutch Design Nederland glas-fusing madebymirjam Het schaaltje is gemaakt middels de glastechniek: Pate de Verre. 
Het lijkt net suiker. 
Lijkt zeer bros, maar is best stevig. 
Het is niet echt een gebruiksvoorwerp. meer decoratief bedoeld.
Een prachtig kunstwerkje voor elke tafel. 
Hoe Pate de Verre gemaakt wordt, kan je lezen op mijn blogpost: 
https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/
....Maar je kan ook zoeken in mijn links.... Hoogte van de schaaltjes zit tussen de 4 en 5 cm
Diameter is 14 cm Kleine note, de kleuren kunnen donkerder of lichter zijn, afhankelijk van uw monitor etc.... Vanwege de kwetsbaarheid van Pate de Verre glas verstuur ik dit item alleen in Nederland.  En het allerliefst komt ik het langsbrengen of komt U het ophalen. 
Maar in overleg kunnen we voor verzending naar buitenland misschien tot een oplossing komen, het is helaas erg kostbaar.
 

pate de verre schalenset van 3

2021

3 mooie pate de verre glas schalensetje in zeegroen en blauw.  Hoe ik Pate de Verre maak, kan je ook nalezen op mijn blogpost.  Dit is te vinden via mijn links, maar ook:  https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/

Spikkies Pate de Verre Schalenset van 2

2021

Pate de Verre kunst glas schaaltjes in wit met glasfusing details, Fused glas schaal, kunstwerkje Dutch Design Nederland. De schaaltjes zijn gemaakt middels de glastechniek: Pate de Verre. 
Het lijkt net suiker, deze witte schaaltjes. 
Lijkt zeer bros, maar is best stevig. 
Het is niet echt een gebruiksvoorwerp. meer decoratief bedoeld.
Een prachtig kunstwerkje voor elke tafel.  Hoe Pate de Verre gemaakt wordt, kan je lezen op mijn blogpost: ( zie ook mijn links)
https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/
....Maar je kan ook zoeken in mijn links....
https://wordpress.com/block-editor/post/madebymirjamblog.wordpress.com/8437 Hoogte van de schaaltjes zit tussen de 4 en 5 cm
Diameter is 13 cm De prijs is voor 2 schaaltjes incl verzendkosten...
 

Delfts Blauw Schalensetje van 3 in Pate de Verre Glas

2020

Een delicaat Delfts blauw schalensetje in de Pate de verre Techniek van glas.  Een uniek pronkstuk op je kast.  Het grootste schaaltje is 13 cm doorsnee en de andere 2 zijn 12 cm doorsnee.. Handgemaakt.   Hoe ik Pate de Verre maak, kan je ook nalezen op mijn blogpost.  Dit is te vinden via mijn links, maar ook:  https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/

Pate de Verre oranje glas schaaltje

2016

Schaaltje in de Pate de Verre glas techniek.  Het lijkt suiker, maar is echt stevig.  Buitenkant is oranje, binnenzijde is wit/ietwat oranje, met blauwe rand De prijs is incl verzendkosten....

Blauw Pate de Verre Glas-schaaltje

2020

Blauw schaaltje met grove blauwe korrel, uitgevoerd in de Pate de verre glastechniek. Erg mooi.

Pate de Verre Glas schaal Blue White schalensetje

2020

Glastechniek Pate de Verre. Klein schalensetje in wit en blauw.   Hoe ik Pate de Verre maak, kan je ook nalezen op mijn blogpost.  Dit is te vinden via mijn links, maar ook:  https://madebymirjamblog.wordpress.com/2015/11/08/hoe-maak-jij-nou-pate-de-verre-wordt-me-wel-eens-gevraagd/

Vogelnestje schaaltje

2015

Schaaltje in de Pate de Verre techniek in de omlijsting van een vogelnestjes

groene kroos water schaaltje

2013

Groen schaaltje; de basisondergrond is geel, blauw en groen glas, uitgevoerd in glasfusing. De groene rand is met de pate de verre techniek gedaan. Het lijkt net groene kroos. Zo mooi!

Pâte de Verre schaal 3 goud randje

2013

Schaaltje van wit glas, gemaakt in de Pâte de Verre techniek met een goud randje

rode suiker schaaltjes

2013

 1 Kleine schaaltjes, uitgevoerd in pate de verre techniek, met rood en wit. 17 cm doorsnee en 7 cm hoog ( DE GROOTSTE IS ER NOG) Op mijn weblog zie je, hoe het ook kan uitpakken............  

Schaaltje Pâte de Verre goud randje1

2013

Schaaltje, gemaakt van glas, in de Pâte de Verre techniek met een goud randje. 

Schalensetje Delfs Blue Pate de Verre Glas

2013

2 schaaltjes van verschillende afmetingen, die samen een set vormen. Er is gewerkt in de Pate de Verre techniek in blauw en wit glas. Een schaaltje is 15 cm doorsnee en 4 cm hoog. Het kleinere schaaltje is 11 cm doorsnee en 2-3 cm hoog. Prijs is voor het setje.

Suiker in mintgroen schalenset

2013

Schalenset van 2 schaaltjes, van glas gemaakt in de pâte de Verre techniek. in mintgroen...Het lijkt net suiker........ Prijs is inclusief verzendkosten....... Hoe ik pate de verre maak, leest U op mijn blog op wordpress....madebymirjamblog.

Zeeblauw kanten schaaltje

2013

Schaaltje, uitgevoerd in een combinatie van gefused glas met een kanten randje, door de pate de verre techniek toe te passen. Mooie kleuren blauw in de zeegolven. Zeekleuren met blauwe kant.