Apetite collier met zilveren driehoekjes sluiting aan de voorzijde

Apetite collier met zilveren driehoekjes sluiting aan de voorzijde

2 x 6 cm, © 2021, € 40,00
Ruimtelijk | Gebruiksvoorwerp | Sieraad
Zilveren Appetite collier met een Unieke zilveren sluiting. Breien met een breivork; Bubble blauw sieraden.  Onverwacht Ambacht juweeltje.
Doordat ik met een breivork heb gewerkt en ook met echt zilverdraad wat heel buigzaam blijft, is het zilverdraad te vormen rond de hals waarbij je de ketting ook langer en korter kunt maken.
Dit maakt het ook echt een juweeltje rond de hals....... Deze zilveren 925 ketting is gemaakt met een breivork en de edelsteentjes welke ik erin verwerkt hebt zijn licht blauwe Appetite.
De sluiting kan aan de voorzijde of in de nek worden gedragen.
Gewicht 18 gram
Lengte 47-50 cm De ketting is wat rekbaar, net zoals breiwerk. De driehoekjes sluiting is 6,5 cm breed en 2 cm hoog.. Mijn Bubble juweeltjes deden in Mei 2013 mee in de "slide show" van Museum Boijmans van Beuningen, tijdens de expositie: "Onverwacht Ambacht".  
 Mijn sieraden in de Bubble-lijn zijn gemaakt door superdun zilverdraad (925) te breien op een breivork. Door deze oude techniek kan het collier langer of korter worden gevormd rond de hals. Door oud zilver om te smelten probeer ik altijd van de sluiting het pronkstuk van het juweel te maken. Ook verwerk ik edelsteentjes of pareltjes in het sieraad. Breien op een breivork is ontwikkeld door de Vikingen en was een van de eerste technieken om koorden en touwen te breien en later netten te boeten. Door nu te breien met zilverdraad wordt een oude techniek een nieuw en uniek sieraad.
 #onverwachtambacht  In mei 2015 heb over mijn bubble sieraadjes een blog geschreven. https://mirjamvdhoorn.exto.nl/blog Al mijn sieraadjes worden verpakt in een handgemaakt zakje of doosje.. Prijs is incl verzendkosten.