Serotonine kort collier

Serotonine kort collier

3 x 7 cm, © 2021, € 22,00
Ruimtelijk | Beelden | Metaal

Dit DNA sieraad, Serotonine is een modern symbool van geluk.
Serotonine molecules hebben interacties met receptoren in ons brein voor gevoelens van geluk en blijheid..Het molecuul heeft ook een elegante vorm.

Serotonine is een heel belangrijk stofje in onze hersenen. Het is een neurotransmitter. Deze heeft grote invloed op onze stemmingen, seksueel gedrag, pijntransmissie, slaapgedrag en ons eetgedrag. Serotonine wordt gemaakt uit eiwitten, die in onze voeding voorkomt en worden dan afgebroken tot aminozuren. Een belangrijk aminozuur is tryptofaan. Hieruit wordt 5 http gemaakt en dat wordt in de lever en hersenen omgezet tot serotonine. Ik ga het niet ingewikkelder maken, maar ik weet wel hoeveel ellende het teweegbrengt wanneer je een tekort aan serotonine hebt.
Depressie, somberheid, zijn geen fijne zaken.

Dit Serotonine collier is handgemaakt door mij middels het 3D proces met biologisch afbreekbaar filament. ( een soort hergebruikt product)  
De voorkant is zilvergrijs ietwat glimmend, de achterkant is mat 
Handgemaakt, dus niet perfect. 
Het collier is 49 cm lang.

Ik wens je alle geluk met deze serotonine ketting

Het sieraad wordt verpakt in een handgemaakt zakje en doosje, zodat het een echt cadeau is om uit te pakken..

Nu heb ik ook een stof-patroon van dit molecule ontworpen, je kunt ze vinden en bestellen op https://www.motiflow.com/ .....en zoek bij ontwerpers naar madebymirjam, en je vindt al mijn molecule-ontwerpen.